Seyit Ahmet Bedevi kimdir?

İçindekiler:

  1. Seyit Ahmet Bedevi kimdir?
  2. Yüzünü göstermeyen evliya kimdir?
  3. Şazeliyye Tarikatı Nedir?
  4. Şazeliyye tarikatı nerede?
  5. Kübreviyye tarikatı Nedir?

Seyit Ahmet Bedevi kimdir?

Ahmed el-Bedevî, Seyyid Ahmed Bedevî (Arapça: أحمد البدوي; d. 1200, Fes - ö. 24 Ağustos 1276, Tanta), Arap mutasavvıf, Bedeviyye tarikatının kurucusu. Yüzünü bedeviler gibi örttüğünden el-Bedevî olarak anılmıştır.

Yüzünü göstermeyen evliya kimdir?

İbn-i Hacer hazretleri şöyle cevap verdi: “O, Ebü'l-Fityân Ahmed bin Ali'dir. Çok heybetli bir zât idi. Kimse yüzüne bakmağa cesaret edemezdi, bunun için yüzüne iki kat peçe (nikâb) örter ve öyle gezerdi. Bu sebeple Bedevî denilmiştir.”

Şazeliyye Tarikatı Nedir?

Şâzelîlik (Arapça: الشاذليّة eş-Şâzeliyye), Ebü'l-Hasan eş-Şâzelî tarafından kurulan İslam'ın sûfî bir tarikatıdır. Tarihte Kuzey Afrika'da ve Mısır'da önemli, birçok İslâmî edebiyat katkısıyla tesiri olmuştur. ... Şâzelî tarikatının dallarından biri olan Fassiyatuş, çoğunlukla Hindistan, Sri Lanka ve Pakistan'da bulunur.

Şazeliyye tarikatı nerede?

Tunus'ta neşet eden Şâzeliyye tarikatı, ilk başta Mısır olmak üzere, kısa sürede tüm Mâğrib bölgesine yayıldı.

Kübreviyye tarikatı Nedir?

Kübreviyye on ikinci yüzyılda yaşamış olan büyük alim ve evliya Necmeddin-i Kübra'nın ve talebelerinin tasavvufta takip ettikleri yol, tarikat. Yaptığı bütün münazaralarda galib geldiği, kübra (büyük) lakabıyla Ünlü olduğu için, bu yola Kübreviyye adı verilmiştir.