Barkod okuma sistemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Barkod okuma sistemi nasıl yapılır?
  2. Barkod sistemi nasıl çalışır?
  3. Barkod neyi okur?
  4. Barkod sistemi nasıl ortaya çıktı?
  5. Lazer Barkod Okuyucu Nasıl Çalışır?
  6. Barkod numaraları neden farklıdır?
  7. Kaç çeşit barkod vardır?
  8. Barkod ne zaman ortaya çıkmıştır?
  9. Her ürünün barkodu var mıdır?
  10. Türkiyede hangi barkod kullanılıyor?

Barkod okuma sistemi nasıl yapılır?

Örneğin barkod tarayıcı kullanıyorsanız cihazı barkod sembolünün bulunduğu karekoda tutmanız gerekiyor. Böylelikle barkodu okutabilirsiniz. Diğer taraftan barkod okuma uygulamlarının indirildiği teledon ve tabletlerle de kod u okuyabilmek mümkün. Eğer karekod bir metin içeriyorsa bu metni hemen görebiliyorsunuz.

Barkod sistemi nasıl çalışır?

Barkod Nedir? Nasıl Çalışır?
  1. 13 haneli barkod rakam sisteminde ilk üç rakam ürünün üretildiği ülkenin kodunu barındırır.
  2. İlk üç basamaktan sonra gelen 4 haneli rakam ürünü üreten firmanın kodudur.
  3. Üretici kodundan sonra gelen 5 basamaklı rakam ürünün kodunu ifade eder.
Daha fazla öğe...

Barkod neyi okur?

Bir barkod aslında bir makinenin okuyabileceği görsel bir desenle bilgiyi kodlamanın bir yoludur. ... Barkod tarayıcı, bilgisayarınızın anlayabileceği bir metin dizisine dönüşen siyah-beyaz desenini okur.

Barkod sistemi nasıl ortaya çıktı?

Barkodun Tarihçesi nde ilk UPC tarayıcının kullanılması 1974 yılında oldu. Haziran ayında ilk UPC tarayıcısı Troy Ohio da bir süpermarkette kuruldu. Barkotlu ilk ürün Wrigleys sakızıydı. Böylece ilk Barkod Okuyucular 1974 yılında kullanılmaya başlamış oldu.

Lazer Barkod Okuyucu Nasıl Çalışır?

Barkod okuyucu nasıl çalışır? Barkod okuyucudan gelen lazer ışık çizgilere çarptığında barkodun görüntüsü tarayıcıya geri yansır. Kod daha sonra kasaya bağlı bilgisayara aktarılır ve stok bilgileriyle karşılaştırılarak ilgili ürünün bilgilerine ulaşılır.

Barkod numaraları neden farklıdır?

Barkodlar farklı kalınlıkta çizgiler ve boşluklardan oluşur. Üzerinde bulunan siyah çizgiler “1”, boşluklar ise “0” sayısını ifade eder. Her çizginin kalınlığına göre anlamı değişmektedir. En ince siyah çizgi bir birimi (1) ifade ederken en kalın siyah çizgi dört birimi (1111) ifade etmektedir.

Kaç çeşit barkod vardır?

Barkod çeşitleri; barkodun kullanımına, yapısına, sembollerine göre gruplandırılmasıyla oluşmuştur. Çok fazla sayıda barkod çeşidi vardır fakat bunlardan 4 tanesi oldukça yaygın kullanılmaktadır. 4 barkod çeşidi; EAN/UPC, Interleaved 2 of 5, Cod 39 ve Codobar barkod çeşidi olarak ayrılır.

Barkod ne zaman ortaya çıkmıştır?

İki yıl süren çalışmalar tarihinde Evrensel Ürün Kodunun ve U.P.C. barkod sembolojisinin anons edilmesi ile sonuçlandı. U.P.C. ticari olarak kendini ilk defa Haziran 1974'te Troy, Ohio'daki Marsh'ın Süpermarketinde bir Wrigley's sakız paketi üzerinde gösterdi.

Her ürünün barkodu var mıdır?

Aldığımız her ürünün üzerinde değişik kalınlıktaki çizgilerden oluşan bir etiket vardır. ... Hiç merak ettiniz mi bu etiketler ne işe yarıyor, etiketin üzerindeki rakamlar ve çizgiler ne anlama geliyor? İşte her ürünün arkasında bulunan bu etiketlere BARKOD diyoruz.

Türkiyede hangi barkod kullanılıyor?

Barkod Sistemi (GS1 Sistemi) merkezi Brüksel'de bulunan GS1 Organizasyonu tarafından yönetilmektedir. GS1 Organizasyonu GS1 Türkiye'ye 8 önekini tahsis etmiştir, başka bir ifade ile GS1 Türkiye üyelerine 8 öneki ile başlayan firma önekleri vermektedir.