Verimli kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Verimli kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  2. Sulu kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Borç kelimesinin zıt anlamı nedir?
  4. Sıkıntı kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Sulh kelimesinin zıt anlamı nedir?
  6. Eğik dik zıt anlamlı mı?
  7. Sıkıntı ve güçlük eş anlamlı mı?

Verimli kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Herhangi bir durumun ya da kişinin getirdiği iyi sonuç olarak verimli kelimesi kullanmaktadır. Aynı zamanda verimi iyi olan ya da bol olan şeklinde tabir edilebiliyor. Verilen bu tabir doğrultusunda verimli kelimesi için ayrıca randımanlı sözcüğünü de kullanmak mümkün. Verimlinin eş anlamlısı randımanlı sözcüğüdür.

Sulu kelimesinin zıt anlamı nedir?

1. sıfat Yoğunluğundan dolayı güç akan, sulu karşıtı: Koyu pekmez. Koyu süt.

Borç kelimesinin zıt anlamı nedir?

Başka birinden ya da kurumdan geri verilmek üzere alınan maddi durumlar borç olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu maddi durumları almak üzerine boş kelimesinin zıt anlamlısı olarak, 'alacak' sözcüğü kullanılmaktadır. Eğer borç zıt anlamlısı olarak bir kelime arıyorsanız alacaklı sözcüğünü değerlendirebilirsiniz.

Sıkıntı kelimesinin eş anlamı nedir?

Özellikle 'dert' ve 'problem' ile 'sıkıntı' en çok kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda mesele ile dava ve dert gibi değişik anlamları üzerinden de kullanılabilmektedir. Türk Dil Kurumu'na bakıldığında sorun kelimesinin eş anlamlısı olarak 'problem ve sıkıntı' kelimeleri karşımıza çıkmaktadır.

Sulh kelimesinin zıt anlamı nedir?

Sulh kelimesinin hem zıt anlamı hakkında bilgi vermek hem de örneklendirmek kelime açısından pekiştirici olacaktır. Sulh kelimesinin birden fazla zıt anlamı bulunmaktadır. Bu kelimeler ise; savaş, cenk, harp, cihat olarak belirtilebilir.

Eğik dik zıt anlamlı mı?

Dik Zıt Anlamı Olan Kelimeler Dik kelimesinin sıfat olması gibi zıt anlamlıları da sıfat olmaktadır. Dik kelimesinin karşıt anlamlı kelimeleri ise eğik ve yatay olmaktadır.

Sıkıntı ve güçlük eş anlamlı mı?

Zor kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından ele alınan eş anlamlı sözcük 'güçlük' ya da 'sıkıntı' şeklinde geçmektedir. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu kelimeleri aynı anlam üzerinden amaca uygun kullanabilirsiniz.