En verimli domates hangisi?

İçindekiler:

  1. En verimli domates hangisi?
  2. En iyi domates nasıl yetişir?
  3. En iyi salçalık domates hangisi?
  4. Tarla domates ekimi nasıl yapılır?
  5. 1 fideden kaç kg domates alınır?
  6. Bir dönüm tarladan kaç kilo domates çıkar?
  7. Domatesler hangi ayda dikilir?
  8. Dünyada kaç çeşit domates var?
  9. Ata tohumu nereden temin edebilirim?
  10. Domates kaç günde verir?
  11. Domates fide aralığı ne kadar olmalı?
  12. 1 dönümden ne kadar salçalık domates çıkar?
  13. Topraksız tarım para kazandırır mı?

En verimli domates hangisi?

3 veya 4 ton arasında dekarda verim alınmaktadır. Salçalık domates yaz aylarının en verimli domates çeşitlerinden olmaktadır. Mart aylarında ekimi yapılmaktadır. Haziran veya Eylül aylarında hasadı kısımlar halinde 4 veya 6 ton arasında verim alınmaktadır.

En iyi domates nasıl yetişir?

Domates tarlada ve saksıda yetiştirmek için uygun bir sebzedir. Domates fidesi ekildiği toprakta ne çok altta ne de çok üstte bulunmalıdır. Yeterli güneş ve bol su ile beslenen domates fideleri kısa sürede gelişmeye başlarlar. Ancak domatesin toprağı soğuksa, çimlenme yavaşlayacağından gelişme hızı da düşer.

En iyi salçalık domates hangisi?

En yüksek verim (7403 kg/da) ve salça verimi (1842 kg/da) XPH 12066 çeşidinde tespit edilmiştir. Ortalama meyve ağırlığında 110 g ile SC 2121; pH değerinde 4.40 ile Coudoulet; briks (% 10.33) ve askorbik asit (23.67 mg/100 g) içeriği açısından Sixtina çeşitleri diğerlerinden daha üstün bulunmuştur.

Tarla domates ekimi nasıl yapılır?

Tohumların Ocak-Nisan ayları arasında ekimi yapılır. Tohumlar sıra arası 13-15 cm, sıra üzeri 1-1,5 cm olacak şekilde, 1-2 cm derinliğe ekilir ve m²'ye 2-3 gr tohum olacak şekilde hesaplanır. Domates Fideleri, 3-4 gerçek yapraklı olduğunda seyreltilirler.

1 fideden kaç kg domates alınır?

Normal şartlarda en sistemli seralarda bile bir domates fidesinden 20 kilogram civarında ürün alınabiliyor ama bizim yetiştirdiğimiz fideden 55 kilogramın üzerinde verim alınabiliyor" diye konuştu.

Bir dönüm tarladan kaç kilo domates çıkar?

Bu arılar polenleme ve döllenmeyi sağlayarak bitkilerin doğal bir şekilde gelişmesine yardımcı oluyor. Geleneksel tarım yöntemiyle 1 dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretiliyor. Topraksız tarım serasında ise 1 dönümden bir yılda 40 tonun üzerinde hasat yapılabiliyor.

Domatesler hangi ayda dikilir?

Domates, yetişmek için güneşe ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğundan domates tohumu ekimi için en uygun dönemin mart, nisan ayları olduğunu söyleyebiliriz. Domatesin yetişmesi için en az 13°C sıcaklık olması gerektiğini de hatırlatalım.

Dünyada kaç çeşit domates var?

Yaklaşık 28 çeşit domates var.

Ata tohumu nereden temin edebilirim?

%100 Ekolojik Pazarlar'dan, Gıda Toplulukları'ndan üreticilerle temasa geçerek onlardan, halen bağlantınız olan köyünüzdeki/kırsaldaki tanıdıklarınızdan talep edebilirsiniz.

Domates kaç günde verir?

Normal koşullarda tohum ekiminden 40-45 gün sonra pişkin ve kaliteli fideler elde edilir.

Domates fide aralığı ne kadar olmalı?

Yer çeşitlerinde bitki aralığı, 40-60 cm karık aralığı 120-160 cm arasında olmalıdır. Sırık çeşitlerde ise sıra üzeri 30-40cm, sıra üzeri 60-70 cm olmalıdır. Dikimden 10-15 gün sonra kesekler varsa kırılmalı, fide boğazı gevşekse doldurulmalıdır. Dikimi takiben 25-30 gün sonra ikinci çapa yapılır.

1 dönümden ne kadar salçalık domates çıkar?

Geleneksel tarım yöntemiyle bir dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretilirken, topraksız tarım serasında aynı büyüklükteki alanda yılda 40 tonun üzerinde ürün elde ediliyor.

Topraksız tarım para kazandırır mı?

Hatay'da çiftçiler topraksız tarıma yöneliyor. Tarımın gözde illeri arasında yer alan şehirde topraksız tarım ile çilek üreten çiftçi, yılın 11 ayı hasat yaparak, yaklaşık 300 bin lira para kazanıyor.