Emzirme döneminde adet düzensizliği olur mu?

İçindekiler:

  1. Emzirme döneminde adet düzensizliği olur mu?
  2. Emziren anne hamile kalabilir mi?
  3. Doğumdan sonra adet döngüsü değişir mi?
  4. Doğumdan ne kadar sonra hamile kalınabilir?

Emzirme döneminde adet düzensizliği olur mu?

Emzirme döneminde annelerin düzensiz adet kanamaları yaşaması tamamen normal bir durum olarak kabul ediliyor. Anne doğumun ardından bebeğini emzirirken yeniden yumurtlamaya başlamadan önce biraz sürenin geçmesine ihtiyaç duyabiliyor. Ayrıca adet görmeye ilk başladığında yumurtlamaları da düzensiz olabiliyor.

Emziren anne hamile kalabilir mi?

Yani emziren anne, prolaktin hormonu ilk 4-6 ay hızlı bir şekilde süt salgılasa da hamile kalabilir; fakat hamile kalma ihtimali, sürekli emzirmeme durumunda ya da ek gıdaya geçiş sürecinde daha da güçlenir.

Doğumdan sonra adet döngüsü değişir mi?

Doğumdan sonra adet düzensizliği yaşamak oldukça normal ve doğal bir durumdur. Bu durumda yeni doğum yapmış annelerin endişelenmesine gerek yoktur. Eğer bebek emzirilmiyorsa, doğumdan yaklaşık altı ila sekiz hafta sonra adet dönemi geri döner. Emziriliyor ise, geri dönme süresi değişir.

Doğumdan ne kadar sonra hamile kalınabilir?

Bu risklerden kaçınmak adına doğumdan sonra çocuk yapmak için en az 1 yıl beklenmeli. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) en az 18 ay-24 ay arası beklenmesini önerse de bu çalışmaya göre 12-18 ay arası beklemek en ideali.