Menekşe çiçeği suyu sever mi?

İçindekiler:

  1. Menekşe çiçeği suyu sever mi?
  2. Menekşelerim niye çiçek açmıyor?
  3. Menekşe günde kaç kez sulanır?
  4. Menekşe çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?
  5. Menekşenin sararan yaprakları nasıl temizlenir?

Menekşe çiçeği suyu sever mi?

Sulama düzeni hakkında çok hassas olan menekşe çiçeği, her zaman aynı oranda suya ihtiyaç duyar.

Menekşelerim niye çiçek açmıyor?

v Menekşelerdeki çicek noksanlığı;ısı,ışık,sıcaklık ,sulama ve saksı gibi faktörlerin yetersiz ,eksik olmasından kaynaklanır ve bunun neticesinde bitkide yeterli çicek olmaz veya hiç çicek vermeyebilir. v Menekşeler yaşlandıkça az çicek vermeye başlar.

Menekşe günde kaç kez sulanır?

Sulama, menekşe yetiştirmenin kilit noktasıdır. Menekşeler, 2-3 gün arayla sulanmalıdır. Fakat yaşadığınız bölgenin havası nemliyse daha seyrek aralıklarla sulayabilirsiniz.

Menekşe çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Çünkü menekşe toprağı hafif olmalı, nem tutmalı, köklere bol oksijen sağlamalıdır. Nemli ve yoğunluğu düşük topraklarda yaşamayı seven bu bitki için torflu toprak hazırlamalısınız. Menekşeler aydınlık ortamları sever ancak dik gelen güneş ışınları onlara göre değildir. Perde arkasından gelen ışık onlar için idealdir.

Menekşenin sararan yaprakları nasıl temizlenir?

Yapraklar bu tür nemlendirmeyi sevmez. Bunların bakımı, duş altında sabunlu su ile yıkamak ve çeyreğinde bir banyoda kurumaya dayanır. Su damlacıkları olan bir çiçek güneş ışığına odaklanacak ve bir yaprak yakılacak, göz kamaştırıcı kahverengi bir nokta olacaktır.