Siğil Otu Nasıl Kullanılır?

İçindekiler:

  1. Siğil Otu Nasıl Kullanılır?
  2. Sinir otu çayı nasıl kullanılır?
  3. Sinir otu nasıl bir şey?
  4. Sinir otu yenilir mi?
  5. Sinir otu iltihaba iyi gelir mi?
  6. Sinir otu nelere iyi gelir?
  7. Sinir otu iltihap için nasıl kullanılır?
  8. Sinirli Ot lapası nasıl yapılır?

Siğil Otu Nasıl Kullanılır?

Sinir otu genellikle demlenerek çay gibi kullanılıyor. Bir fincan kaynar suya, bir çay kaşığı sinir otu veya 2-3 yaprak taze sinir otundan atıp, ağzını kapatın. 5 dakika demlenmesini bekleyin. Tatlandırmak isterseniz kesinlikle şeker atmayın. Doğal bal ile tatlandırabilirsiniz.

Sinir otu çayı nasıl kullanılır?

Sinir otu çayı hazırlamak oldukça kolaydır. Çay olarak tüketimi daha çok yarar sağlamakta olan bu sinir otu ayrıca püre haline getirilip sivilce ve leke olan cilt yüzeylerine de uygulanabilmektedir. Öncelikle çay olarak tüketmek için, yaklaşık olarak bir bardak suyu iyice kaynatmak gereklidir.

Sinir otu nasıl bir şey?

Sinir Otu, geniş yapraklara sahip bitki türüdür. Tohumlu kısmı yaprak bölümünden daha çok uzayan Sinir Otu, İstanbul, Elazığ, Bingöl, Sakarya, Kar ve Kahramanmaraş illerinde sıklıkla yetişebiliyor. A ve K vitaminlerini ihtiva eden bitki, dünyanın hemen her yerinde kendiliğinden yetişebiliyor.

Sinir otu yenilir mi?

Yıkandıktan sonra kurtulan yapraklar haşlanmadan merdane ile ezilerek lapa haline getirilir. Yaz aylarında toplanan sinir otu, pekmez yapımında da kullanılır. Bunun yanında taze toplanan sinir otu yaprakları salatalara katılarak tüketilebilir. Sinir otu tohumu ise sade halde yenilebilir.

Sinir otu iltihaba iyi gelir mi?

Astım, bronşit ve akciğer tüberkülozu tedavisinde yardımcı olur. Boğmaca ve inatçı öksürüğü iyileştirir. Bronşlardaki iltihabı giderir. Nefrit tedavisinde kullanılması önerilir.

Sinir otu nelere iyi gelir?

Sinir otu, grip, nezle gibi kış hastalıklarının, soğuk algınlıklarının önüne geçiyor. Var olan hastalıkların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor. Yine genelde kış aylarında birçoğumuzun yaşadığı balgam sorununa çözüm oluyor, balgam söktürücü etkisiyle öksürük şuruplarını dahi unutturuyor.

Sinir otu iltihap için nasıl kullanılır?

Nasıl Yapılır? Sinirli otun yapraklarını havan yardımıyla ezerek suyunu çıkartın. Elde edeceğiniz sinir otu suyu ile cildinize kompres yapın. 30 dakika bekledikten sonra durulayabilirsiniz. Özellikle ciltteki sivilcelerin hızlı bir şekilde geçmesini sağlayacaktır.

Sinirli Ot lapası nasıl yapılır?

İki avuca sığdığı kadar, iyice yıkanmış ve de incecik kıyılmış sinirli ot bitki yaprağı, önce lapa haline getirilir. Hazırlanan lapaya biraz su ilave edilir. 300 gram kadarlık nöbet şekeri ve 250 gram kadarlık çiçek balı, su ilave edilen lapaya eklenir. Hazırlanan karışım, ağır ateşte sürekli olarak karıştırılır.