Google Akademik aramaları hangi siteden alınır?

İçindekiler:

  1. Google Akademik aramaları hangi siteden alınır?
  2. Google Akademik nasıl açılır?
  3. I 10 endeksi ne demek?
  4. Akademik çalışmalar hangi web sitelerinde aranır?
  5. H indeksi en az kaç olmalı?
  6. H değeri nasıl hesaplanır?

Google Akademik aramaları hangi siteden alınır?

1.Google arama kutucuğuna Google Akademik yazınız ve https://scholar.google.com.tr/ linkini tıklayınız. 2. Oturum açın seçeneğini tıklayınız.

Google Akademik nasıl açılır?

1. http://scholar.google.com.tr/ internet adresi üzerinden Google Akademik ana sayfasına ulaşınız. 2. “Oturum açın” linkini kullanarak bir gmail hesabı ile veritabanına giriş yapınız. Eğer bir gmail hesabınız bulunmuyor ise “Hesap Oluştur” linkini kullanarak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

I 10 endeksi ne demek?

i10-indeksi nedir? i10-indeksi Google Scholar tarafından bulunan ve hesap açmış kişiler için gösterilen bir akademik puanlama türüdür. Bu puanlamada yazarın sadece 10 ve üzeri atıf almış bilimsel makaleleri değerlendirilmeye alınır. 10 ve üzeri atıf almış makale sayısı i10-indeksi değerini verir.

Akademik çalışmalar hangi web sitelerinde aranır?

Bu ücretsiz makale siteleri şu şekildedir: ScienceDirect. Scopus. Academia.

H indeksi en az kaç olmalı?

Peki bir akademisyenin H indeksi kaç olmalıdır? Bizler tıp dalında uzman olduğumuz için diğer bölümlerden hiç söz etmeden direk tıp bilimi ile uğraşanlardan söz edersek Türkiye şartlarında yeni bir doçentin h indeksi en az 10 olması beklenirken, yeni bir profesörün h indeksi 15 olması beklenir.

H değeri nasıl hesaplanır?

Biraz daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse: birine en az H defa atıfta bulunulan makale sayısı (H) baz alınarak bir H-indeksi verirsiniz. Örneğin, Google Akademik'e göre, H-indeksiniz 28 olsun. Bunun nedeni, diğer araştırma makaleleri tarafından en az 28 kez alıntı yapılan 28 makalenizin var olmasıdır.