Sendika yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşur?

İçindekiler:

  1. Sendika yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşur?
  2. Sendika izni mesaiden sayilir mi?
  3. Memur sendika işyeri temsilcisi nasıl seçilir?
  4. Memur sendikalarına kimler üye olamaz?
  5. Sendika konfederasyon yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
  6. Sendikalar Kanuna göre kimler yönetici sayılır?
  7. Sendika temsilcisi kaç saat çalışır?
  8. Toplu iş sözleşmesi kaç gün sürer?
  9. Sendika işyeri temsilcisi nasıl seçilir?
  10. Sendika temsilci sayısı nasıl belirlenir?
  11. Sağlık sendikalarına Kimler Üye Olabilir?
  12. Kimler sendika başkanı olamaz?
  13. Sendikanın kurulları nelerdir?
  14. Sendika şubeleri en az kaç üye ile kurulur?
  15. Sendika yöneticiliği güvencesinden kimler yararlanabilir?
  16. Sendikanın gelirleri nelerdir?
  17. Sendika temsilcisi çalışır mi?
  18. 5000 işçiye kaç sendika temsilcisi atanır?

Sendika yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşur?

MADDE 21- Sendika yönetim kurulu, genel kurula katılan delegeler arasından gizli oy, açık sayım ve döküm esasına göre seçilen yedi üyeden oluşur. Genel kurul, ayrıca yedi yedek üye daha seçer.

Sendika izni mesaiden sayilir mi?

Madde 18- (Değişik: 24/6/2004-5198/3 md.) Kamu görevlileri, iş saatleri dışında veya işverenin izni ile iş saatleri içinde sendika veya konfederasyonların bu Kanunda belirtilen faaliyetlerine katılmalarından dolayı farklı bir işleme tâbi tutulamaz ve görevlerine son verilemez.

Memur sendika işyeri temsilcisi nasıl seçilir?

İşyeri sendika temsilcilerinin seçimi konusunda; Bakanlığımızca Resmî Gazete'nin 8/8/2001 tarihli ve 24487 sayılı nüshasında yayımlanan "4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun Uygulanmasına İlişkin Tebliğ"in 3 üncü maddesi ile, işyeri sendika temsilcilerinin, o işyerinde en çok kamu görevlisini üye ...

Memur sendikalarına kimler üye olamaz?

Kamu Sendikalarına Kimler Üye Olamaz?
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde çalışan kamu görevlileri,
  • Yüksek yargı organlarının başkan ve üyeleri, hâkimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar,
Daha fazla öğe...

Sendika konfederasyon yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?

Madde 15 – Sendika ve sendika şubeleri yönetim kurulları en az üç en çok dokuz üyeden, konfederasyonların yönetim kurulları ise en az beş en çok yirmidokuz üyeden oluşur. Yönetim kurullarının görevleri: Madde 16 – Yönetim kurullarının başlıca görev ve yetkileri şunlardır: 1.

Sendikalar Kanuna göre kimler yönetici sayılır?

i) Yönetici: Kuruluşun ve şubesinin yönetim kurulu üyelerini, ifade eder. (2) İşveren vekilleri, bu Kanunun uygulanması bakımından işveren sayılır.

Sendika temsilcisi kaç saat çalışır?

İşyeri sendika temsilcileri haftada 4 saat izin kullanır ve işyerinde oluşturulan personeli ilgilendiren komisyonlara üye verir. Aynı işyerlerinde çoğunluk sendikası olmayan diğer sendikalar da temsilci seçebilir ve seçilen temsilciye “sendika işyeri temsilcisi” denir.

Toplu iş sözleşmesi kaç gün sürer?

Toplu görüşmenin süresi, ilk toplantı tarihinden itibaren altmış gündür. Toplu görüşmenin sonunda bir anlaşmaya varılırsa taraf temsilcilerince imzalanır.

Sendika işyeri temsilcisi nasıl seçilir?

İşyeri sendika temsilcileri, kural olarak 6356 sayılı Yasa'nın 27. maddesinde belirtilen sayılara göre işyerinde yapılan seçimle belirlenir ve Genel Yönetim Kurulunca atanırlar.

Sendika temsilci sayısı nasıl belirlenir?

MADDE 27 – (1) Toplu iş sözleşmesi yapmak üzere yetkisi kesinleşen sendika; işyerinde işçi sayısı elliye kadar ise bir, elli bir ile yüz arasında ise en çok iki, yüz bir ile beş yüz arasında ise en çok üç, beş yüz bir ile bin arasında ise en çok dört, bin bir ile iki bin arasında ise en çok altı, iki binden fazla ise ...

Sağlık sendikalarına Kimler Üye Olabilir?

SENDİKAYA ÜYE OLABİLECEKLER Madde 6-(1) Sendikaya; sağlık ve sosyal hizmetler hizmet kolunda olduğu belirtilen kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'na göre sendika üyesi olabilecek tüm kamu görevlileri üye olabilir.

Kimler sendika başkanı olamaz?

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun "Sendika üyesi olamayacaklar" başlıklı 15. maddesinin (C) bendindeki; "Bu Kanun kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların müsteşarları, başkanları, genel müdürleri, daire başkanları ve bunların yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, merkez teşkilatlarının denetim ...

Sendikanın kurulları nelerdir?

Madde 9 – Sendikaların, sendikaların şubelerinin ve konfederasyonların zorunlu organları; genel kurul, yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kuruludur. Sendika ve konferedasyonlar ihtiyaca göre başka organlar da kurabilirler.

Sendika şubeleri en az kaç üye ile kurulur?

Şubeler, sendika yönetim kurulunun kararı ile, en az 400 üye ile kurulur. bir ilde birden fazla sendika şubesi kurulabileceği gibi bir çok ili kapsayan sendika şubeleri de kurulabilir. Şube yönetim kurulları da en az üç, en çok yedi kişiden oluşur.

Sendika yöneticiliği güvencesinden kimler yararlanabilir?

Başka bir söyleyişle her sendika ya da konfederasyon yöneticisi bu hükmün uygulama alanına girmez. ... Bu itibarla işçi sendika ve konfederasyonlarının yönetim kurulu üyeleri ve başkanları ile sendika şubelerinin yönetim kurulu üyeleri ve başkanları kanuni güvenceden yararlanabileceklerdir.

Sendikanın gelirleri nelerdir?

Soru 27: Sendika gelirleri nelerden oluşur? Sendika gelirleri üyelik ve dayanışma aidatları, tüzüklerine göre yapabilecekleri faaliyetlerden sağlanacak gelirler, bağışlar, mal varlığı gelirleri, mal varlığı değerlerinin devir, temlik ve satışlarından doğan kazançlardan oluşmaktadır.

Sendika temsilcisi çalışır mi?

İşyeri sendika temsilcileri, işveren ile işçilerin ve sendikanın temsilcisi niteliğiyle ilişki kurar. İşyeri sendika temsilcisi de diğer işçiler gibi işyerinde ücreti karşılığında çalışır.

5000 işçiye kaç sendika temsilcisi atanır?

1 arasında ise en çok üç, 5 arasında ise en çok dört, 10 arasında ise en çok altı, 2000'den fazla ise en çok sekiz işyeri sendika temsilcisini işyerinde çalışan üyeleri arasından atayarak on beş gün içinde kimliklerini işverene bildirir.