AÖF öğrencileri askerlik tecili nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. AÖF öğrencileri askerlik tecili nasıl yapılır?
  2. Açık öğretim üniversite askerlik tecili kaç yıl?
  3. Üniversite okuyan askere ne zaman gider?
  4. Tecil bozdurmak için ne gerekli?

AÖF öğrencileri askerlik tecili nasıl yapılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere açık öğretim fakültesi öğrencileri AÖF askerlik tecili ettirebilmektedirler. Bunun için öğrencilerin okudukları fakültenin öğrenci işleri bürosundan ıslak imzalı ve mühürlü olan belgeyle birlikte bağlı bulundukları askerlik şubelerine gidip müracaat etmelidirler.

Açık öğretim üniversite askerlik tecili kaç yıl?

Açık Öğretim Fatülkesi (AÖF) askerlik tecil için okuduğunuz bölümün 2 yıllık yada 4 yıllık olması fark etmiyor. Bütün AÖF bölümleri için öğrenciliği devam eden bir öğrencinin 28 yaşını tamamladığı yılın sonuna kadar erteleme hakkı vardır.

Üniversite okuyan askere ne zaman gider?

Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını ...

Tecil bozdurmak için ne gerekli?

Tecil bozdurma işlemleri her erkeğin askere gitmeden önce yapabilecekleri bir işlemdir. Tecili olan vatandaşlar da e-devlet sistemi üzerinden anlık olarak online bir şekilde ASAL yoklama bölümüne girebilir, dilediği an tecil bozdurma işlemlerini yapabilir.