Yüksek lisans için hangi sınavlara girmeli?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans için hangi sınavlara girmeli?
  2. Yüksek lisans için Yökdil şart mı?
  3. Yüksek lisans için YDS geçerli mi?
  4. Tezli yüksek lisans için yabancı dil şart mı?
  5. Doktora yapmak için YDS kaç olmalı?

Yüksek lisans için hangi sınavlara girmeli?

Yönetmeliğe bakıldığında yüksek lisans başvurularında temel olarak ALES, lisans ortalaması ve bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavları istenmektedir. Bu puanların alt limitleri ise üniversitenin senato kararına göre belirlenir.

Yüksek lisans için Yökdil şart mı?

Hayır, yoktur. Fakat YÖKDİL YDS'ninde geçerli olduğu Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik, TUS ve DUS başvurularında geçerlidir. Bunun haricinde Yabancı Dil Tazminatı ve KPSS ile Yabancı Dil Seviyesi isteyen memurluk gibi başvurularda geçerli değildir.

Yüksek lisans için YDS geçerli mi?

Yüksek lisans başvurularında; -Türkçe yüksek lisans programlarına başvuracak adayların YDS' den en az 50 ya da ÖSYM tarafından YDS' ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından en az 50 ye denk gelen bir puan almış olmaları gerekir.

Tezli yüksek lisans için yabancı dil şart mı?

Tezli yüksek lisans programlarının birçoğunda yabancı dil istenir, tezsiz programlarda ise durum tam tersidir. Birçoğunda yabancı dil şartı aranmaz. Yüksek Lisansta Yabancı Dil Hazırlık Senesi Var ? ... Hatta bir de bilimsel hazırlık senesi okumanız gerekebilir ve yüksek lisans eğitiminiz toplamda 4 yıl sürebilir.

Doktora yapmak için YDS kaç olmalı?

YDS sınavında her soru 1.25 puan olup, toplamda 80 adet soru bulunmaktadır. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden hesaplanmakta olup, doçent adaylarının minimum 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarınınsa minimum 55 almaları gerekmektedir. Dil tazminatı ve yurt dışı görev içinse minimum puan 70 olmalıdır.