Ibrahim Saraçoğlu dut kurusu kürü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ibrahim Saraçoğlu dut kurusu kürü nasıl yapılır?
  2. Kuru dut suyu neye iyi gelir?
  3. Egzama için beyaz dut kürü nasıl yapılır?
  4. Beyaz dut kurusu kilo aldırır mı?
  5. Dut yaprağı egzama için nasıl kullanılır?
  6. Kuru dut ishal yapar mı?

Ibrahim Saraçoğlu dut kurusu kürü nasıl yapılır?

Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz. Ilıyınca süzünüz, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısı akşam aç karnına içilir. Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden yirmi dakika önce içilir.

Kuru dut suyu neye iyi gelir?

Kışın yaş olarak tüketilemeyen dutu, kurutulmuş olarak tüketmek hem sağlığınıza fayda sağlar hem de tatlı ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur.
  • Kuru dutun faydaları
  • Doğal antibiyotiktir. ...
  • Kan yapıcıdır. ...
  • İdrar söktürücü etkisi. ...
  • Bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur. ...
  • Karaciğeri güçlendirir. ...
  • Bağışıklığı güçlendirir.
Daha fazla öğe...

Egzama için beyaz dut kürü nasıl yapılır?

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atılır ve altı dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynatmaya devam edilir. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirilir, el yakmayacak derecede olduğunda egzamalı eller kabın içerisine konulur ve en az on dakika etki ettirilir.

Beyaz dut kurusu kilo aldırır mı?

Evet, faydaları ile dikkat çeken kuru dut, kontrolsüz tüketildiğinde kilo aldıran bir besin olur. Çünkü yaklaşık 1 avuç kuru dut 100 kaloriye denk gelmektedir.

Dut yaprağı egzama için nasıl kullanılır?

Egzama türü şikâyetleriniz varsa dut yaprağını deneyebilirsiniz. Dut yaprağından lapa elde ederek egzama oluşan bölgede belli aralıklarla bekletmenin iyi geldiği söylenmektedir.

Kuru dut ishal yapar mı?

Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder, metabolizmayı hızlandırır. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırdığı bilinmektedir. Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur.