Hamilelikte Rubella kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte Rubella kaç olmalı?
  2. CMV IgM ne demek?
  3. Gebelikte anti rubella IgG değeri kaç olmalı?
  4. Toxoplasma IgM negatif ne demek?
  5. CMV IgM pozitif çıkması ne demek?

Hamilelikte Rubella kaç olmalı?

Rubella IgG antikor düzeyi; 0.0 - 9.99 IU/ml için negatif, 10.0 - 14.9 IU/ml için sınır değer ve ≥ 15.0 IU/ml için pozitif olduğu kabul edilmiştir. Rubella IgM antikor düzeyi; 0.0 - 0.80 IU/ml için negatif, 0.80 - 1.20 IU/ ml için sınır değer ve ≥ 1.20 IU/ml için pozitif olduğu kabul edilmiştir.

CMV IgM ne demek?

Test sonucunda CMV IgM antikorunun pozitif olması anne adayının hastalığı yeni geçirdiği anlamına gelir. Eğer CMV IgG antikorunun pozitif çıkması enfeksiyonun daha önce geçirildiğini gösterir. Primer enfeksiyonların yüzde %75'inde CMV IgM antikoru pozitiftir. Rekürren enfeksiyonların ise yüzde10'unda pozitiftir.

Gebelikte anti rubella IgG değeri kaç olmalı?

Rubella IgG avidite test sonuçlarının ise tamamının yüksek olduğu saptanmıştır. Rubella IgG antikor düzeyi; 0.0 - 9.99 IU/ml için negatif, 10.0 - 14.9 IU/ml için sınır değer ve ≥ 15.0 IU/ml için pozitif olduğu kabul edilmiştir.

Toxoplasma IgM negatif ne demek?

Toxoplasma IgM (-) ,IgG (+) ise hastada aktif bir enfeksiyon yoktur daha önceden bu enfeksiyonu geçirmiştir. . Toxoplasma IgM (+) ,IgG (-)ise hastada aktif enfeksiyon vardır ve anne mutlaka tedavi edilmelidir ve IgM değerleri takibe alınmalıdır.

CMV IgM pozitif çıkması ne demek?

Test sonucunda CMV IgM antikorunun pozitif olması anne adayının hastalığı yeni geçirdiği anlamına gelir. Eğer CMV IgG antikorunun pozitif çıkması enfeksiyonun daha önce geçirildiğini gösterir. Primer enfeksiyonların yüzde %75'inde CMV IgM antikoru pozitiftir.