E Devlet'ten tapu başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E Devlet'ten tapu başvurusu nasıl yapılır?
  2. E devletten üzerime kayıtlı tapu nasıl öğrenilir?
  3. Üzerime kayıtlı tapuları nasıl öğrenebilirim?
  4. E-Devlet'ten tapu satış randevusu nasıl alınır?
  5. Tarlanın kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

E Devlet'ten tapu başvurusu nasıl yapılır?

Vatandaşlar; sisteme alıcı ve satıcının T.C. kimlik numarası, e-devlet şifresi, telefon numarası ve tapu müdürlüğü ismini giriyor. Sonrasında tapu müdürlüğü tarafından harç miktarı hesaplanıp vatandaşlara bildiriliyor. Vatandaşların ücretlerini yatırmalarının ardından web tapu randevu saati SMS ile iletiliyor.

E devletten üzerime kayıtlı tapu nasıl öğrenilir?

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Tapu Bilgileri Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.

Üzerime kayıtlı tapuları nasıl öğrenebilirim?

Eğer kaydınız var ise servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınızda kayıtlı bilgileriniz ekrana gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz.

E-Devlet'ten tapu satış randevusu nasıl alınır?

e-Randevu ile tapu randevu alma olanağı da söz konusudur. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesi www.tkgm.gov.tr üzerinde bulunan e-randevu sekmesine tıklanır. Eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz www.tkgm.gov.tr üzerinden “Randevu Al” butonuna tıklanır.

Tarlanın kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, www.tkgm.gov.tr adresinden "parsel sorgulama" linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor.