Kaç yılda malulen emekli olunur?

İçindekiler:

  1. Kaç yılda malulen emekli olunur?
  2. Emeklilik için yüzde kaç rapor lazım?
  3. Göz tembelliği olanlar hangi meslekleri yapamaz?
  4. 1800 günden malulen emekli olunur mu?
  5. 1800 gün prim ne demek?

Kaç yılda malulen emekli olunur?

Malulen emekli olmak için 10 yıldan beri sigortalı olmak, (başka birinin bakımına muhtaçlık durumu var ise) 5 yıl ve 1800 gün yeterlidir. 10 yıl içinde en az 1800 gün prim ödemiş olmak ve SGK'nın göndermiş olduğu sağlık kurumundan çalışma gücünü kaybettiğine dair rapor almak gerekir.

Emeklilik için yüzde kaç rapor lazım?

Buna göre; sağlık kurulu raporuna göre çalışma gücü kaybı; Yüzde 50 ila yüzde 59 arası sigortalılar 16 yıllık sigortalılık süresi ve en az 3.700 gün, Yüzde 40 ila yüzde 49 arası olanlar ise 18 yıllık sigortalılık süresi ve en az 4.100 gün şartlarını yerine getirdiklerinde emekli olabilirler.

Göz tembelliği olanlar hangi meslekleri yapamaz?

Eğer gözlerden birinde normal görüş yoksa bu durum kişiyi olumsuz etkiler. Örneğin pilotluk, polislik, askerlik ve cerrahlık gibi meslekleri göz tembelliği olan kişiler yapamaz. Bu nedenlerle göz tembelliğinin mümkün olan en erken yaşlarda tespit ve tedavisi yapılmalı.” diyor.

1800 günden malulen emekli olunur mu?

Malulen emekliliğe başvurabilmeniz için diğer bir şart, 1800 prim günü ve 10 yıllık sigortalılık süresine sahip olmanız. Eğer bir başkasının bakımına muhtaç derecede malulseniz, bu durumda 10 yıl aranmıyor ve 1800 gün yeterli sayılıyor.

1800 gün prim ne demek?

1800 gün prim ile erken emeklilik hakkı tanınmış vatandaşlar var. Devlet kimi vatandaşlara normalden çok daha az prim ödemiş ve hizmet zamanı az olsa bile erken emeklilik hakkı vermiştir. Bu haklarda Sosyal Güvenlik Kanunu'nda belirlenmiştir.