Süt izni toplu olarak kullanılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Süt izni toplu olarak kullanılabilir mi?
  2. Süt izni birleşir mi?
  3. Süt izni biten anne nöbet tutabilir mi?
  4. Sınıf öğretmeni süt iznini nasıl kullanır?
  5. Süt izni kullanan personel nöbet tutabilir mi?
  6. Doğum yapan kadın ne zaman nöbet tutar?
  7. Özelde süt izni ne kadar?

Süt izni toplu olarak kullanılabilir mi?

Bu iznin amacı, kadın işçinin bebeği ile gereken asgari birlikteliğin sağlanmasıdır. Bu nedenle süt izninin toplu olarak kullanılması mümkün olmaz.

Süt izni birleşir mi?

Süt iznine yönelik olarak günlük bir buçuk saatlik sürenin günün hangi saatleri arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. ... Son olarak belirtmeliyiz ki süt izninin bazı iş yerlerinde görüldüğü üzere toplu olarak kullanılması mevzuata uygun değildir. Süt izni mutlaka günlük olarak kullanılmalıdır.

Süt izni biten anne nöbet tutabilir mi?

Devlet Personel Başkanlığının bu açıklamasına göre süt izni saatlerine denk gelen zaman diliminde gündüz nöbeti görevi verilemez.

Sınıf öğretmeni süt iznini nasıl kullanır?

Bu konuda eğitim yöneticilerine herhangi bir inisiyatif tanınmamıştır. Öğretmenlerimizin süt iznini kullanmak için yapmaları gereken, öncelikle izni kullanacakları saatleri belirlemek ve yazıda sözünü ettiğim mevzuat maddelerini dayanak göstererek, bir dilekçe ile okul müdürlüklerine başvurmaktır.

Süt izni kullanan personel nöbet tutabilir mi?

657 sayılı Kanunun 101 inci maddesinin son fıkrası uyarınca doğumdan sonra 1 yıl süre ile bayan memura gece vardiyası ve gece nöbeti yazılmamaktadır. ... Süt izni kullanma döneminde gündüz nöbet ve vardiyası verilen memurların süt izni kullanmalarının mümkün olduğu değerlendirilmektedir.

Doğum yapan kadın ne zaman nöbet tutar?

Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve herhâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.

Özelde süt izni ne kadar?

Özel sektörde süt izninin süresi, 4857 sayılı İş Kanunu'na göre belirlenmiştir. Analık izni biten ve çalışmaya başlayan kadın işçi, günde 1.5 saat olan süt iznini bebeği 1 yaşına basana kadar kullanabilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler.