Lisans Bitirme tezi zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Lisans Bitirme tezi zorunlu mu?
  2. Teze nasıl ulaşırım?
  3. Bir yüksek lisans tezi kaç sayfa olmalı?
  4. Tez veri giriş formu nasıl doldurulur?

Lisans Bitirme tezi zorunlu mu?

Lisans öğrencileri, lisans derecesini alabilmek için 4 yıl boyunca aldıkları dersler yanında bir araştırma (Mezuniyet Tezi- Bitirme Ödevi) yapmak ve bu araştırmayı bir rapor halinde sunmak zorundadırlar. ... “Araştırma Önerisi” ya da “Tez Önerisi” çalışması, araştırmanın başarılı olabilmesi için gereklidir.

Teze nasıl ulaşırım?

"Tez Veri Giriş Formu" na, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi adresinden "Üye Girişi" seçeneğini tıklayarak e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra erişebilirsiniz.

Bir yüksek lisans tezi kaç sayfa olmalı?

YÖK Tez Merkezi tarafından yayınlanan tezlere baktığınızda ülkemizde yazılmış yüksek lisans tezlerinin ortalama 100 sayfa olduğunu görebilirsiniz. Ancak yine aynı kaynakta başarılı bulunmuş ve kabul edilmiş 65 sayfalık tezler olduğu gibi, 200 sayfadan daha uzun tezler olduğunu da görebilirsiniz.

Tez veri giriş formu nasıl doldurulur?

Tez teslimi için doldurulması gereken "Tez Veri Giriş Formu" na nasıl erişebilirim? "Tez Veri Giriş Formu" na, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi adresinden "Üye Girişi" seçeneğini tıklayarak e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra erişebilirsiniz.