Masa tenisi nasıl bir spordur?

İçindekiler:

  1. Masa tenisi nasıl bir spordur?
  2. Masa Tenisi oyun Kuralları kaç set?
  3. Masa tenisi nereden gelmiştir?
  4. Masa tenisi kelimesi nereden geliyor?
  5. Masa tenisinde sete başlama sırası nasıl belirlenir?
  6. Masa tenisinde masanın yerden yüksekliği ne kadardır?

Masa tenisi nasıl bir spordur?

Masa tenisi, yaygın şekilde oynanan bir salon sporudur. ... Masa tenisi, 1900'lü yıllarda İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde selüloit yapılı bir özel top ve tef benzeri gergin raketlerle oynanmıştır. Topun raketlere teması sonucu çıkan “ping-pong” sesleri nedeniyle, yansıma kaynaklı bu isimle de anılmaktaydı.

Masa Tenisi oyun Kuralları kaç set?

Masa tenisi en az 3 setten oluşur. Her bir set 11 sayıdan oluşmaktadır. Fakat bir setin bitmesi için oyunculardan birinin diğerine en az 2 sayı fark atması gerekir. Yani 10-11 gibi bir skorla bir set bitmez ve bu set 12'ye uzar.

Masa tenisi nereden gelmiştir?

Pinpon olarak da anılan masa tenisi ilk olarak 19. yüzyılda İngiltere'de icat edildi ve oynanmaya başlandı.

Masa tenisi kelimesi nereden geliyor?

Orijinal adı olan Ping Pong kelimelerinin Parker Kardeşler'e ait tescilli marka olmasından dolayı, oyunun adı masa tenisi olarak değiştirilmiştir. 1926 yılında Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) kurulmuştur.

Masa tenisinde sete başlama sırası nasıl belirlenir?

Çiftlerde top sırasıyla atan ve karşılayan sahasının sağ yarı tarafına değecektir. Servisin başlangıcından topa vuruluncaya kadar, top oyun alanı seviyesinin üzerinde ve masanın servis atılan kısmının gerisinde olacaktır.

Masa tenisinde masanın yerden yüksekliği ne kadardır?

ITTF standartlarına göre bir masa tenisi masasının ölçüsü 2.74 metre boya, 1.525 metre ene ve 76 cm yüksekliğe sahip olmalıdır.