Vajinal bölgede egzama olur mu?

İçindekiler:

  1. Vajinal bölgede egzama olur mu?
  2. Vajinal kaşıntı ve akinti neden olur?
  3. Sedef hastaligina ne zararli?
  4. Egzama sedef aynı mı?
  5. Egzama ve temre aynı mı?

Vajinal bölgede egzama olur mu?

Kronik bir rahatsızlık olan rahim egzaması, rahimden gelen iltihaplı akıntının sebep olduğu bir egzama çeşididir. Rahim egzamasında vajina çevresinde kızarma ve şişlikler görülmektedir. Bu şişlikler belli bir süreden sonra su toplayıp, kabuklanmaya başlar ve şiddetli kaşıntı, zonklama ve yanma hissedilmeye başlanır.

Vajinal kaşıntı ve akinti neden olur?

Maya enfeksiyonları Maya enfeksiyonu, yanma ve kaşıntı hissine ek olarak beyaz, süt kesiği benzeri akıntıya neden olan bir mantar enfeksiyonudur. Vajinada maya varlığı normaldir, ancak normal floraya ait mayalarda anormal artış olmasıyla enfeksiyon belirtileri ortaya çıkar.

Sedef hastaligina ne zararli?

Özellikle domates, patates, patlıcan ve biber çeşitleri iltihaplanmaya neden olabilen solanin içerdiği için mümkün olduğunca beslenmeye dahil edilmemelidir. Son olarak, sedef hastaları alkol tüketimine de çok dikkat etmelidir.

Egzama sedef aynı mı?

"Egzamayla sedef hastalığı karıştırılmamalıdır. Sedef hastalığında egzama gibi kaşıntı bazı hastalarda ön planda olabilir ama sulanması yoktur. Egzamanın çok farklı görünümü vardır, yerleşme yerine ve seyrine göre egzamayı tedaviyle yok etmek mümkün olabilir ama sedef mutlaka tekrarlar.

Egzama ve temre aynı mı?

Temriye adıyla da bilinen temre hastalığı, belirtileri egzama ile benzerlik gösteren bir deri hastalığıdır. Genetik yatkınlık dışında birçok çevresel faktör de hastalığın temel nedenleri arasında yer alır.