Peygamber Efendimiz gece hangi sureleri okurdu?

İçindekiler:

  1. Peygamber Efendimiz gece hangi sureleri okurdu?
  2. Namazlardan sonra hangi sure okunur?
  3. Akşam namazından sonra kurandan hangi sûre okunur?
  4. Haşr suresinin son üç ayeti neden okunur?
  5. La Yestevi suresi ne zaman okunur?
  6. Haşr suresinin son üç ayeti nedir?

Peygamber Efendimiz gece hangi sureleri okurdu?

Peygamber Efendimiz (SAV)'in uyumadan önce yaptığı ibadetler arasında Felak ve Nas surelerini okuma vardır. Hz. Aişe (ra) rivayetine göre, “Resulullah (a.s.m.) Felâk ve Nâs Sûrelerini (Kul eûzu'leri) okur, ellerine üfler, daha sonra ellerini bedeninin her tarafına sürerdi." İbni Mâce, Duâ: 15.

Namazlardan sonra hangi sure okunur?

Yalnız veya cemaat ile kılınan namazlardan sonra yapılması gereken ilk şey ”Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram” duasını okumaktır. Daha sonrasında “Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh” şeklindeki istiğfar duası 3 kere okunarak devam edilir.

Akşam namazından sonra kurandan hangi sûre okunur?

Ayet: Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve, el melikul kuddûsus selâmul mu'minul muheyminul azîzul cebbârul mutekebbir(mutekebbiru), subhânallâhi ammâ yuşrikûn(yuşrikûne).

Haşr suresinin son üç ayeti neden okunur?

Haşr Suresinin okunmasının faziletleri: - Allah'ın üstünlüğünü anlatan son 3 ayet-i kerimesi, iman edenlerin O'na tabi olduğunu ve ve tüm yüceliğini kabul ettiği için okunması çok kıymetlidir. ... - Peygamber Efendimiz (s.a.s) Haşr suresini okuyan kişinin günahlarının affedileceğini buyurmuştur.

La Yestevi suresi ne zaman okunur?

1.Sabah ve Akşam Namazlarından Sonra Lâ Yestevî Okunmalı Sabah ve akşam namazlarından sonra Lâ yestevî (Haşr Suresi) aşr-ı şerifin okunmasının faziletinden bazı hadisler de şöyle bahsedilmektedir.

Haşr suresinin son üç ayeti nedir?

Bismillahirrahmânirrahîm. Hüvallâhüllezi lâ ilâhe illâ hû. 'Âlimü'l-ğaybi veş-şehâdeh. Hüver-rahmânür-rahîm. Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû.