Rebiülahir ayından sonra hangi ay gelir?

İçindekiler:

  1. Rebiülahir ayından sonra hangi ay gelir?
  2. Rebiülahir hangi ay?
  3. Safer ayından sonra gelen ay hangisi?
  4. Rebiülevvel ayı hangi aya denk gelir?

Rebiülahir ayından sonra hangi ay gelir?

Hicrî yılın beşinci ayı. Rebîülâhirden sonra, cemâziyelâhirden önce gelir. Türkçe'de cemâdilûlâ ve cemâdilâhire, daha yaygın olarak da cemâziyelevvel ve cemâziyelâhir şekillerinde kullanılan iki ayın Arapça'daki asıl adları cumâdelûlâ (جمادى الأولى) ve cumâdelâhiredir (جمادى الآخرة).

Rebiülahir hangi ay?

biülsani” olarak yani “İkinci R?bi” olan Rebiyülahir veya Rebiyüssani ayı, hicrî kameri ayların dördüncüsüdür. Rebi, reb' kökünden türeyen kelime bahar anlamına geliyor. Bu aya rebi demelerinin nedeni ise, bahar mevsiminde bitkiler yeni ve taze olduklarından ve bu aya bu mevsimde ad koyduklarından bu adla anılmıştır.

Safer ayından sonra gelen ay hangisi?

Hicri takvime göre Safer ayının son günü Miladi Takvimde 17 Ekim'e denk geliyor. Yani Ekim'in 17'sinde Safer ayı bitecek, 18'inde ise Rebiülevvel ayı başlayacaktır. Hicrî ayların üçüncüsü olarak kabul edilen Rebiülevvel ayı, Ekim'in 18'inde başlıyor. Mevlid Kandili bu ayda idrak ediliyor.

Rebiülevvel ayı hangi aya denk gelir?

Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V),bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Rebiülevvel ayı 7 Ekim 2021 tarihinde başlayacak 5 Kasım 2021 tarihinde sona erecek.