Tam sayılar sembolü nereden gelmiştir?

İçindekiler:

  1. Tam sayılar sembolü nereden gelmiştir?
  2. Gerçek sayılar irrasyonel sayıları kapsar mı?
  3. Z karmaşık sayısı nedir?
  4. Imajiner kısım nedir?
  5. I neye eşittir?
  6. Sanal sayıları kim buldu?

Tam sayılar sembolü nereden gelmiştir?

Doğrulanmış Cevap. Cevap: Tam sayılar sembolü olan Z harfi, Almanca dilinden dolayı bu şekilde kullanılmaktadır. Almanca dilinde Zahlen kelimesinden dolayı Z harfi sembol olarak seçilmiştir.

Gerçek sayılar irrasyonel sayıları kapsar mı?

Kısa Cevap: Evet, İrrasyonel sayılar reel(gerçek) sayılardır ayrıca. Gerçek(reel) sayılar kümenin en büyük elemanıdır. Tüm sayıları (lise müfredatına (tyt,ayt göre) kapsar. Bir doğal sayı ayrıca tam sayıdır.

Z karmaşık sayısı nedir?

z = a + bi şeklinde ifade edilen z sayısına karmaşık (kompleks) sayı denir. Karmaşık sayılar kümesi ile gösterilir. ... a ya karmaşık sayının reel (gerçel) kısmı, b ye karmaşık sayının imajiner (sanal) kısmı denir.

Imajiner kısım nedir?

z = a + bi karmaşık sayısında a ya karmaşık sayının reel ( gerçel ) kısmı, b ye karmaşık sayını imajiner (sanal) kısmı denir ve Re(z) = a, İm(z) = b şeklinde gösterilir.

I neye eşittir?

i sayısı karesi -1 olan sayıdır. Dolayısıyla, x2 = -1 eşitliğinin bir çözümüdür. i'yi bu şekilde tanımlandığında, cebrî olarak hemen i ve -i'nin karelerinin -1 olduğu sonucuna ulaşırız.

Sanal sayıları kim buldu?

1637 yılında Fransız filozof Rene Decartes (1596 – 1650) ilk kez bu sayılar için 'imaginery' terimini kullandı ve negatif bir sayının karekökünü 'sanal' olarak niteledi.