Serum nasıl takılır evde?

İçindekiler:

  1. Serum nasıl takılır evde?
  2. Serum seti Nelerden Oluşur?
  3. Serum nasıl yapılıyor?
  4. Serum Setleme ne demek?
  5. Serum nedir ne işe yarar?
  6. Serum ignesi nasil cikarilir?

Serum nasıl takılır evde?

Plastik kısım damar içine iyice itilerek bırakılır. Ardından iğneyi sabitlemek için yeterli miktarda bant yapıştırılır. Kataterin bağlantı ucuna ise, sıvı setinin ucu dikkatli bir şekilde takılarak yerleştirilir. Sıvının akışı set üzerinde yer alan kıskaç ile istenen miktarda ayarlanır.

Serum seti Nelerden Oluşur?

Bu set, damar yolundan besin, kan, sıvı ilaç gibi maddelerin enjekte edilmesi için kullanılır. Bu yüzden kaliteli ve pratik olması gerekir. Setler genellikle şeffaf bir damla odası, hava girişli delme ucu, ortalama 150 cm uzunluğunda bir hortumdan oluşur.

Serum nasıl yapılıyor?

Serumlar hem sabah hem akşam temizlenmiş cilde uygulanır. İnce yapıda olduğundan 1 dakika içinde emilir. Üzerine gündüzleri nemlendirici, akşamları gece kremi sürebilirsiniz. Belirtilen miktarda serumu parmak uçlarıyla hafif tampon hareketlerle yüze veya göz çevresine yedirin.

Serum Setleme ne demek?

Hastaya takılan parenteral solüsyonlar şişe veya torba içinde ambalajlanmıştır. Eğer solüsyonun içine ilaç karıştırılacaksa enjektörün iğnesi ile özel kısımdan ilaç verilerek ve sıvı hafifçe alt üst edilerek ilacın sıvı ile karışması sağlanır. ...

Serum nedir ne işe yarar?

Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.

Serum ignesi nasil cikarilir?

İğnenin gireceği deri kısmı hastanın koluna turnike bağlanır. İğnenin gireceği deri kısmı antiseptikli pamuk ile silinir. Damara İV tedavide olduğu gibi girilir. Katater kullanılıyorsa damara girildikten sonra içindeki l iğne geri çekilerek çıkarılır.