Duvardaki boya kalemi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Duvardaki boya kalemi nasıl çıkar?
  2. Duvar kağıdından tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  3. Duvardaki kurşun kalem lekesi nasıl çıkar?
  4. Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?
  5. Duvar kağıdından Mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  6. Kumaşta kalem lekesi nasıl çıkar?
  7. Tahta kalem lekesi kumaştan nasıl çıkar?
  8. Fosforlu kalem lekesi kıyafetten nasıl çıkar?
  9. Beyaz mobilyadaki kalem lekesi nasıl çıkar?
  10. Tişörtten tahta kalem lekesi nasıl çıkar?
  11. Kumaştan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

Duvardaki boya kalemi nasıl çıkar?

Kuru bir mendile bir miktar diş macunu sıkın. Boyanan duvarı oval hareketlerle diş macunu ile ovun. Kalem lekelerinin çıktığını göreceksiniz.

Duvar kağıdından tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Duvardaki tükenmez kalem lekesinin üzerine saç spreyi sıkarak beş dakika beklenir ve yumuşak bir bezle tampon hareketleri yapılabilir. Lekeyi ovalamak ya da fırçalama işlemi yapmak lekenin daha fazla dağılmasına sebep olacaktır bu nedenle mürekkep lekesi geçene kadar saç spreyi sıkıp tampon hareketler uygulanmalıdır.

Duvardaki kurşun kalem lekesi nasıl çıkar?

Diş Macunu ile Temizleme
  1. Leke üzerine biraz beyaz bir diş macunu sürün.
  2. Kuru ve yumuşak bir bezle, nazik bir şekilde ovalayarak lekeyi temizleyin.
  3. Leke tamamen giderilene kadar işlemi tekrarlayın.
Daha fazla öğe...

Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

Giysilerdeki keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Giysideki keçeli kalem lekesini temizlemenin en kolay yolu, bulaşık makinesi parlatıcısını lekeli bölgeye sürün. Biraz bekletip ılık su ile temizlerseniz lekenin gittiğini göreceksiniz.

Duvar kağıdından Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Duvar kağıdınızın üzerine tükenmez kalem ile yapılan çizgi veya karalamalar gibi durum çıkması kolay kolay mümkün değildir. Bazı tükenmez kalemler ile yapılan karalama ve çizme gibi durumlarda yüzeysel bir sorun ortaya çıkıyor. Bunu ıslak mendil yardımı ile silerek çıkarmak mümkün oluyor.

Kumaşta kalem lekesi nasıl çıkar?

Bu gibi olası durumlarda en hızlı çözüm ise ılık su ve leke çıkarıcı deterjanlarda yatıyor. Deterjan eklenmiş ılık suya batırılan ve bir süre bekletilen kıyafetler lekeden büyük ölçüde arınırken; kurumuş tükenmez kalem lekesi gibi inatçı lekeler biraz daha uğraştırabiliyor.

Tahta kalem lekesi kumaştan nasıl çıkar?

Bir kaba; ılık su ve bir miktar sirke koyun. Lekesi yok olmaya yüz tutan giysiyi, bu sıvının içine koyup 15 dakika bekletin ve durulayın. Leke kaybolduktan sonra giysiyi çamaşır makinesine atarak yıkayın.

Fosforlu kalem lekesi kıyafetten nasıl çıkar?

Ne yazık ki fosforlu kalem lekesi kolay çıkan bir leke değildir. Fosforlu kalem lekesini çıkarmak için alkol veya aseton kullanabilirsiniz. Bir pamuk üzerine birkaç damla aseton ya da pamuk damlatıp lekenin üzerine uygulamalısınız.

Beyaz mobilyadaki kalem lekesi nasıl çıkar?

Lekeli bölgenin üzerine aseton veya saf alkol döküp beyaz bir bez yardımıyla ovalayın. Daha sonra sabunlu su ile silerek lekelerden kurtulun.

Tişörtten tahta kalem lekesi nasıl çıkar?

Bir kaba; ılık su ve bir miktar sirke koyun. Lekesi yok olmaya yüz tutan giysiyi, bu sıvının içine koyup 15 dakika bekletin ve durulayın. Leke kaybolduktan sonra giysiyi çamaşır makinesine atarak yıkayın.

Kumaştan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

Tişört, ceket, gömlek gibi farklı tür ve kumaşlara sahip giysilere bulaşan keçeli kalem lekelerini çıkarmak için Omo Active gibi etkili bir sıvı çamaşır deterjanından faydalanabilirsiniz. Sıvı deterjanı giysideki lekenin tam üzerine sürüp bir süre bekledikten sonra ılık su ile silerek lekeyi çıkarmayı deneyebilirsiniz.