Ameliyat sonrası enfeksiyon riski kaç gün?

İçindekiler:

  1. Ameliyat sonrası enfeksiyon riski kaç gün?
  2. Enfeksiyon kapmamak için ne yapmak gerekir?
  3. Ameliyat sonrası kaşıntıya ne iyi gelir?
  4. Enfeksiyona karşı ne yapmalı?
  5. Ben ameliyatından kaç gün sonra banyo yapılır?
  6. Yaraya su değerse ne olur?

Ameliyat sonrası enfeksiyon riski kaç gün?

Mustafa Ertek, yaptığı açıklamada, hastane enfeksiyonlarının, ihmal edilmemesi gereken çok ciddi bir sorun olduğunu belirterek, bu enfeksiyonların, hastanın hastaneye yattıktan 48-72 saat sonra veya hasta taburcu olduktan sonra 10 gün içerisinde ortaya çıkan enfeksiyonlar olarak tanımlandığını ifade etti.

Enfeksiyon kapmamak için ne yapmak gerekir?

Temizlik ve hijyen önlemlerinin alınması (örneğin elleri yıkamak), dezenfekte sıvılarla düzenli aralıklarla ağızını çalkalamak, sert diş fırçasıyla dişlerini temizlemekten kaçınmak ve tırnaklarını kesmekten kaçınmak gibi davranışlar dikkat edilmesi gereken genel hususlardır. Cilt temiz tutulmalıdır.

Ameliyat sonrası kaşıntıya ne iyi gelir?

Kaşıntı dayanamayacağınız boyuttaysa ve kendinizi farkında olmadan yarayı kaşırken buluyorsanız eczaneden kaşıntıyı önleyici merhem alıp kullanabilirsiniz. Bu tip merhemleri yaranın tam üstüne sürmek yerine çevresine sürerek kaşıntıyı azaltabilirsiniz.

Enfeksiyona karşı ne yapmalı?

Enfeksiyon hastalıklarına karşı bulunduğunuz ortamda olabildiğince doğal havalandırma yapılmalı Hastalığın bulaşmaması için öncelikli olarak hijyen kurallarına uyulması gerekiyor. Hasta olan kişilerden olabildiğince uzak durulmalıdır. Elle veya yanakla tokalaşmak yerine uzaktan selamlaşma her zaman olası riski azaltır.

Ben ameliyatından kaç gün sonra banyo yapılır?

Ameliyattan sonra yaranın 2 gün kapalı kalması yeterlidir. Üçüncü gün pansuman sökülüp, atılıp banyo yapılabilir. Yara açık bırakılabilir. Kızarıklık akıntı vb. bir sorun yoksa tekrar pansuman gerekmez.

Yaraya su değerse ne olur?

Bu yaralar daha hassas takip ve pansuman gerektirebilirler. Bu yaralara belli süreler su değmesi istenmeyebilir. Bu tip yaralar için doktorunuzun tavsiyelerini dinleyiniz lütfen. Su değdirmemek gereksiz yara atıklarının birikimine ve mikroorganizma üremesine yol açarak yaraya zarar bile verebilir.