OGS nereden doldurulur?

İçindekiler:

  1. OGS nereden doldurulur?
  2. OGS cihazı okumadı ne yapmalıyım?
  3. OGS nereden alınır 2021?
  4. OGS cihazı nasıl çıkarılır?
  5. OGS mi daha iyi HGS mi?
  6. HGS bankadan nasıl ödenir?
  7. OGS si olan araç HGS'den geçerse ne olur?

OGS nereden doldurulur?

OGS sistemleri için PTT şubelerine gidilebilir, ruhsat ve kimlikle hemen başvurular gerçekleştirilebilir. Formların doldurulması sonrasında sisteme dahil olunarak kullanıma da hemen başlanır. OGS hesapları E-devlet üzerinden görüntülenebileceği gibi banka hesaplarından da kolaylıkla yüklemeleri yapılabilir.

OGS cihazı okumadı ne yapmalıyım?

OGS çıkış gişesinde cihazınızın okunamadığı ve kaçak geçiş uyarısı ile karşılaştığınız durumlarda, sistem araç plakanızı görüntülemektedir. Bu nedenle araç plakanızı en kısa sürede bankaya başvuruda bulunarak düzelttirmeniz gerekmektedir. Aksi durumda cezalı geçiş ücretlerine maruz kalabilirsiniz!

OGS nereden alınır 2021?

PTT ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla OGS başvurusu yapabilirsiniz.

OGS cihazı nasıl çıkarılır?

OGS çıkarmak için de yanınızda ruhsatınız bulunmalıdır. Ancak PTT şubesi yerine bankaya gitmeniz gerekir. Bankada size verilen formu doldurup gerekli işlemleri yaptıktan sonra OGS cihazınız genellikle bankalar tarafından belirttiğiniz adrese gönderilir.

OGS mi daha iyi HGS mi?

HGS ve OGS sistemi karşılaştırıldığında OGS'nin daha pahalı ve zahmetli bir sistem olduğu söylenebilir. OGS cihazı bozulduğunda almak için tekrar ücret ödemek gerekiyor. HGS ise daha ucuz ve kolay bir yöntem. ... Eğer köprüleri daha az kullanıyorsanız HGS hem daha ekonomik hem de kolay bir yöntem olarak tercih edilebilir.

HGS bankadan nasıl ödenir?

hgs.pttavm.com sayfasından sadece PTT Şubelerinden alınan HGS etiketlerine yükleme yapılabilir. Bankalardan alınan HGS etiketlerine yükleme yapılamamaktadır.

OGS si olan araç HGS'den geçerse ne olur?

HGS li yada OGS li olsun farketmez aracınız yanlış gişeden geçerse kaçak geçiş yapmış sayılır ve HGS yada OGS cezası ödemek durumunda kalırsınız. ... HGS de geçiş ihlali yaptıysanız yani OGS ile HGS gişesinden geçtiyseniz HGS ye abone olarak ceza almaz HGS geçiş ücreti ödersiniz.