OBP nasıl hesaplanır lise?

İçindekiler:

  1. OBP nasıl hesaplanır lise?
  2. Yıl sonu ortalaması nasıl belirlenir?
  3. Mezuniyet puani nedir?
  4. Üniversite diploma notu nedir?
  5. OBP sadece lise mi?

OBP nasıl hesaplanır lise?

Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

Yıl sonu ortalaması nasıl belirlenir?

Karne not ortalaması hesaplanırken önce tüm dersler için tek tek ortalama puan çıkarılır. Herhangi bir dersin 1. yazılı puanı, 2. yazılı puanı ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanır. Çıkan sonuç toplam yazılı sayısına bölünür. Elde edilen puan ders notu ortalamasıdır.

Mezuniyet puani nedir?

Bir öğrencinin diploma puanı Lise-1-2-3-4. sınıfların Yıl Sonu Başarı Ortalamalarının aritmetik ortalamasıdır. ... Bu şu demektir: Adayların lise ortalamaları (lisenin başarısı önemli değil artık) her lise için 100(en fazla) ile 50 arasında sıralanacak.

Üniversite diploma notu nedir?

Diploma notları 100 üzerinden değerlendirilmektedir. 5 ile çarpılan bu diploma notları OBP puanını oluşturmaktadır. En düşük OBP puanı 250 en yükseği ise 500 olarak hesaplanır. ... Meslek lisesi ya da fen lisesinden mezun olan bir öğrencinin OBP puanları hesaplamasında bu liselerin hiç bir önemi bulunmamaktadır.

OBP sadece lise mi?

Bu puan oluşturulurken okul türünün hiçbir önemi yoktur. Öğrencinin fen lisesinden ya da meslek lisesinden mezun olmuş olması herhangi bir fark oluşturmaz. Örneğin diploma notu 75 olan bir öğrenci hangi okuldan mezun olursa olsun OBP' si 75 x 5=375 olacaktır.