Grafik Tasarım Bölümü yetenek sınavı var mı?

İçindekiler:

  1. Grafik Tasarım Bölümü yetenek sınavı var mı?
  2. Grafik tasarım yetenek sınavı ne zaman?
  3. Grafik tasarım için hangi sınava girilir?
  4. 2021 yetenek sınavı var mı?
  5. Grafik ve tasarım Bölümü nasıl?
  6. 4 yıllık grafik tasarım bölümü yetenek sınavı var mı?

Grafik Tasarım Bölümü yetenek sınavı var mı?

İlk olarak YÖK tarafından 2019'da duyurulan ancak gelen tepkiler üzerine ertelenen karar hayata geçiyor. Grafik Tasarım ve Spor Bilimleri'nin de yer aldığı sekiz bölüm, ilgili fakülte tarafından ilk defa öğrenci alınması halinde 2021 YKS'siyle birlikte “özel yetenek sınavı ile öğrenci alan” bölüm kapsamından çıkarıldı.

Grafik tasarım yetenek sınavı ne zaman?

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü Özel Yetenek Sınavı 2-9- Perşembe günleri gerçekleşecektir. Sınavımız ücretsiz olup, randevu ile gerçekleştirilecektir.

Grafik tasarım için hangi sınava girilir?

Adaylar, Özel Yetenek Sınavı'na Başvuru Klavuzu'nda yayınlanan YKS-TYT'den istenilen taban puanı sağladıkları takdirde Grafik Tasarımı Bölümü'nü sistemden online olarak tercih etmektedir. Ardından belirtilen tarihlerde iki aşama şeklinde özel yetenek uygulamaları yapılmaktadır.

2021 yetenek sınavı var mı?

YÖK tarafından 14 üniversite programında özel yetenek sınavının kaldırılmasına yönelik alınan karar, 2020 itibariyle uygulamaya konulacaktı. Fakat bu karara gelen tepkiler üzerine 1 yıl ertelenerek 2021'de hayata geçirilmeye karar verildi.

Grafik ve tasarım Bölümü nasıl?

Grafik Tasarımı bölümü mezunu bir kişi, tasarımını oluşturacağı konu hakkında bilgi toplayarak ve araştırmalar yaparak konu için uygun görseller hazırlar, oluşturduğu ürün ile müşteri arasında güçlü bir bağ kurmayı hedefler. Bu bölümün mezunlarına Grafiker, Grafik Tasarımcısı, Grafik Teknisyeni gibi unvanlar verilir.

4 yıllık grafik tasarım bölümü yetenek sınavı var mı?

İşte o programlar: Çizgi Film (Animasyon), Grafik, Grafik Resimleme, Baskı, Grafik Tasarım, Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Rekreasyon, Spor Bilimleri, Spor Yöneticiliği, Tekstil, Tekstil Geliştirme ve Pazarlama, Tekstil Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümlerinden özel yetenek sınavı ...