Mantar üretimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Mantar üretimi nasıl yapılır?
  2. Shiitake mantarı üretimi nasıl yapılır?
  3. Kükürt Mantarı ne zaman çıkar?
  4. 400 gram mantar kaç TL?
  5. Shiitake mantarı nerede bulunur?

Mantar üretimi nasıl yapılır?

Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak 3 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Shiitake mantarı üretimi nasıl yapılır?

Şitaki mantarı, ağaç kütüklerine misel aşılama yöntemi ile yetiştirilir. Ortalama olarak 8 ay sonra ilk ürünü veren şitaki mantarı uzun dönemli yetiştirme süreci olan bir mantardır. Aynı zamanda bir kütükten ortalama 6-7 yıl mantar toplanabilir.

Kükürt Mantarı ne zaman çıkar?

2- Mantarın toplanma mevsimi genellikle yaz ve sonbahar aylarıdır. 3- Sahil bölgelerimizde görülen “Kükürt Mantarı” nadiren ilkbahar ve kış aylarında yetişebilir. Yabani kiraz ve mehlep (aşılanmış kiraz ağacı) ağaçları haricinde erik, elma, meşe, karaağaç ve ceviz ağaçlarında da yetişir.

400 gram mantar kaç TL?

400 GR PAKET MANTAR SİPARİŞLERİNİZ ALİNİR. 14LU KASA 70 TL.

Shiitake mantarı nerede bulunur?

Doğal olarak Güneydoğu Asya'da nemli ve sıcak iklimlerde yetişen Shiitake mantarı, gürgen, dut, kavak, kayın, akçaağaç, meşe, kestane gibi yapraklarını döken ağaçların diplerinde, çürüyen yaprakların altında gruplar halinde yetişir.