Portakal içi reçeli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Portakal içi reçeli nasıl yapılır?
  2. Portakal kabuğunun acılığı nasıl giderilir?
  3. Şeker ilavesiz Portakal reçeli nasıl yapılır?
  4. Portakal reçeli nasil Yapilirlır nefis yemek tarifleri?
  5. Aşureye portakal kabuğu nasıl konur?
  6. Düdüklü tencerede portakal reçeli nasıl yapılır?
  7. Portakal kabuğu reçeli kaç dakika kaynatılır?
  8. Portakal reçeline limon tuzu konur mu?
  9. Sütlü aşure nasıl yapılır?
  10. Aşure yapmak zor mu?

Portakal içi reçeli nasıl yapılır?

Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin. Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.

Portakal kabuğunun acılığı nasıl giderilir?

Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın. Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın. Daha sonra buzlu suya alın ve bu işlemi diğer iki kez daha tekrarlayın. Bu işlemi portakal kabuklarının acılığının gitmesi için yapıyoruz.

Şeker ilavesiz Portakal reçeli nasıl yapılır?

Bir tencereye rondodan geçirdiğiniz karışımı, portakal içlerini ve portakal suyunu koyarak, 20 dakika kadar kaynatın. Dilerseniz içerisine aroma katması adına tarçın ve vanilya da ilave edebilirsiniz. Altını kapadıktan sonra kavanozlara doldurun. Gönül rahatlığıyla yiyin, afiyet olsun.

Portakal reçeli nasil Yapilirlır nefis yemek tarifleri?

Haşlanmış portakal ve kabuklarının üzerine 4 çorba kasesi şeker ilave ediyoruz. Su ilave etmeden kaynamaya bırakıyoruz. 10-15 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyunu ilave ediyoruz. Limon suyu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz. Koyulaşan reçeli ocaktan alıyoruz.

Aşureye portakal kabuğu nasıl konur?

Tatlınızı sıcakken tabaklara alın. Aşure ılınınca üzerini süsleyebilirsiniz. Taze portakal kabuğu bulamazsanız; buzlukta sakladığınız portakal kabuklarını ya da kurutulmuş portakal kabuklarından kullanabilirsiniz. Portakal kabuğu bulamadığınızda tatlınıza birkaç yemek kaşığı kadar portakal suyu ilave edebilirsiniz.

Düdüklü tencerede portakal reçeli nasıl yapılır?

Portakalları yıkayın ve bütün olarak düdüklü tencereye koyun. Üstünü 2 parmak geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika haşlayın. (Düdük öttükten sonra 10 dakika) Haşladığınız portakalların suyunu süzün ve su ekleyerek 1 saat kadar dinlendirin.

Portakal kabuğu reçeli kaç dakika kaynatılır?

Bu arada aynı tencerede şeker, su ve portakal suyu karıştırılıp kaynatılır. Daha sonra portakal kabukları ve karanfiller de tencereye katılır, kısık ateşte 45 dakika kaynatılır. Biraz kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenir.

Portakal reçeline limon tuzu konur mu?

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır? Yapılışı Portakalın kabuklarını soyacak ile soyun tencereye su koyup kaynatın. ... Portakal kabuğunu yıkayarak suyunu sıkın ve şerbete ekleyin. İçine 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin kaynatın. Portakalları tencereden alıp soğutun ve ortası kalacak şekilde doğrayın.

Sütlü aşure nasıl yapılır?

Kuru üzümler yıkanır ve suda bekletilir. Yumuşayan buğdaylara ayrı ayrı haşlanıp süzülen fasulye ve nohut ilave edilir, pirinç katılır. Tenceredekiler iyice yumuşayınca suları süzülen üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve küçük küçük doğranmış elmalar ilave edilir. Süt eklenir.

Aşure yapmak zor mu?

Ritüeliyle biraz göz korkutsa da aslında aşure yapmak hiç de zor değil. ... Temel olarak su, buğday, nohut, kuru fasulye ve toz şekerden yapılan aşurenin pişen eve bolluk, bereket getirdiğine inanılır.