Yüze ateş basması ve kızarması neden olur?

İçindekiler:

  1. Yüze ateş basması ve kızarması neden olur?
  2. Ateş basması terleme neden olur?
  3. Menopoz döneminde gece terleme olur mu?
  4. Ateş basması için hangi doktora gidilir?

Yüze ateş basması ve kızarması neden olur?

Vücudumuz stres, utanma veya kaygı sonucunda aniden oluşan yüksek ısıyı, derinin yüzeyine yakın kan damarlarını genişleterek atmaya çalışır. Bu durum bazı kişilerde yüz kızarmasına neden olur. Yüz kızarması gibi rahatsız edici bir diğer sorun da sıcak basmasıdır.

Ateş basması terleme neden olur?

Ateş basması ya da sıcak basması, vücudun sıcaklığı gerektiği gibi düzenleyememesinden kaynaklanır. Beynin hipotalamus bölgesi vücudun sıcak soğuk dengesini korumasını sağlar. Hava soğuduğunda beyne sinyal gönderip, titremeyi tetikler. Hava ısındıkça ise beyne sinyal gönderip, terlemeyi sağlar.

Menopoz döneminde gece terleme olur mu?

Menopoz kadınların doğal bir şekilde regl döngülerinin sona ermesidir. Bazı kadınlar menopoz sürecinde daha az semptom ve rahatsızlık yaşarlar. Ancak diğerleri "sıcak basmaları" olarak bilinen vücut ısısında artışlar, soğuk terlemeler, gece terlemesi ve bazı durumlarda, aşırı terleme ile karşılaşırlar.

Ateş basması için hangi doktora gidilir?

– Genel terleme: (vücut, gövde terlemesi) için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne, – Gece (uykuda) terleme: için İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümüne gidilebilir, – Çocuklarda terleme: için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne başvurulması gerekir.