Peygamber efendimizin kedisinin adi nedir?

İçindekiler:

  1. Peygamber efendimizin kedisinin adi nedir?
  2. Peygamber Efendimiz kedi için ne demiş?
  3. Kedilere bakmak sevap mı?
  4. Kediler neden titreşim yapar?

Peygamber efendimizin kedisinin adi nedir?

Hz.Peygamberimiz kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Peygamberimizin giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Peygamberimiz, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş.

Peygamber Efendimiz kedi için ne demiş?

Hz. Muhammed yavruyu sevmiş, okşamış, ve o zâta: "Ebu Hureyre utanma, öğün. Sen kedi babasısın." demiş. O günden sonra Abdurrahman bin Sahr`a artık Peygamber Efendimiz (s.a.v)`in hitap ettiği gibi "Ebu Hureyre (Kedi babası)" hitap edilir .

Kedilere bakmak sevap mı?

Evde kedi beslemek sevaptır, çocuğun merhamet duygusunu geliştirdiği ve eve bereket getirdiği için Peygamber Efendimiz (S.A.V) özellikle tavsiye etmiştir. Nice evliya zatların, çoğunun etrafında kedilerin olduğu düşünülürse bu bir rastlantı olmasa gerek… Kedi beslemek sünnettir.

Kediler neden titreşim yapar?

Bu ses aynı zamanda titreşim şeklinde de hissedilebilir. Kedilerin genellikle bu sesi mutlu olduklarında çıkarttıkları düşünülmekle birlikte, mutsuzken yada canları acırken de mırıldarlar. Mesela doğum yapan kedilerin doğum anında mırıldadığı gözlemlenmiş, bu onlar için bir tür terapi oluyormuş.