El terlemesi için hangi bölüme gitmeli?

İçindekiler:

  1. El terlemesi için hangi bölüme gitmeli?
  2. El ve ayak terlemesi için hangi doktora gidilir?
  3. Yüzüm terliyor neden?
  4. Adaçayı el terlemesine iyi gelir mi?
  5. El ve ayak terlemesi nasıl tedavi edilir?

El terlemesi için hangi bölüme gitmeli?

Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir. Özellikle terlemeler genel ve ya gece terlemesi olduğu takdirde göğüs cerrahisine ve ya iç hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekir. Bu doktorlara gidildiği takdirde hastalığın tanısı konularak gerekli tedaviye başlanır.

El ve ayak terlemesi için hangi doktora gidilir?

- Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir. - Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatlı tedavi için Göğüs Cerrahisine gidilir. - Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesi için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.

Yüzüm terliyor neden?

Vücutta ne kadar fazla yağ varsa, yüzde terleme de o kadar fazla olacaktır. Elbette genetik özellikler yine bireyden bireye durumun farklı olmasına yol açabilir. Yüzde aşırı terlemenin sebeplerinden bir diğeri koşmak veya ağırlık kaldırmak gibi aktivitelerin vücudu aşırı ısıtmasıdır.

Adaçayı el terlemesine iyi gelir mi?

Adaçayı, ciltteki fazla yağlarını yok etmeye yardımcı olur ve terlemeyi engeller. Ayrıca, terleme sonucu oluşan kokuyu da azaltır. Adaçayı B vitamini ve magnezyum bakımından zengindir ve bu da ter bezlerinin aktif olmasını engeller.

El ve ayak terlemesi nasıl tedavi edilir?

Botox ve iyontoforez, kullanılan diğer tedavi yöntemleridir. İyontoforez tedavisi özellikle el terlemesi vakaları için uygundur. Bu tedavide hastalar ellerini içinde musluk suyu ve elektrotlar olan plastik bir kabın içine koyar. Başlangıçta tedavi 2-3 gün boyunca günde 10 dakika uygulanır.