İmplant yaptırmak kolay mı?

İçindekiler:

  1. İmplant yaptırmak kolay mı?
  2. İmplant diş ömrü ne kadar?
  3. Implantın zararı var mı?
  4. İmplant bozulur mu?
  5. Dişe vida takmak acıtır mı?
  6. İmplant yapildiktan sonra ağrı ne kadar sürer?
  7. İmplant geri çıkarılabilir mi?
  8. İmplant çene kemiğine zarar verir mi?

İmplant yaptırmak kolay mı?

İmplant uygulaması aslında hiç de görüldüğü kadar zor değildir. Sadece hastamızın diş çekimi yaptırdıktan sonra ne kadar erken diş hekimine temas ettiği önemlidir. Geç kalınmış olsa bile ek cerrahi işlemler yapılarak implant uygulamaları yapılabilmektedir.

İmplant diş ömrü ne kadar?

Diş implantlarına yeteri derecede özen gösterildiği sürece diş implantının ömrü ortalama 25 ile 30 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Bunun için diş implantlarına çok iyi davranılması, doktor önerilerinin dışına çıkılmaması gerekmektedir. Diğer türlü diş implant süresi çok kısalacaktır.

Implantın zararı var mı?

İmplant zararları arasında kanama, şişlik, ağrı, diğer dişlerin zarar görmesi, çenede kırıklara yol açması, yumuşak dokuda yaralanmalar, implantın burun gibi boşluklara kaçması, diş etinden görülebilecek koyu yansıma vardır.

İmplant bozulur mu?

implant kaç yıl dayanır? İmplant dişler bilinmesi gerekmektedir ki temelinde aslında yapay bir diş dokusuna sahip olmaktadır. Bu aşamalarda ise her şey istenildiği gibi yapıldığı takdirde ise implant diş tedavileri de bir ömür boyu kullanılabilmektedir.

Dişe vida takmak acıtır mı?

Cerrahi bir işlem olan implant operasyonun dan önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu yüzden cerrahi işlem sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez. İmplant yapılan hastalarda aynı gün anestezi etkisi dağıldıktan sonra hafif ağrılar olabilir. Bu ağrılar normal karşılanmaktadır.

İmplant yapildiktan sonra ağrı ne kadar sürer?

İmplant sonrası ağrı ne kadar sürer araştırmasında olanlar için en fazla 1-2 gün devam ettiğini belirtmek gerekir. Aldığınız ilaçları düzenli şekilde kullanmanız halinde herhangi bir problem yaşanmaz.

İmplant geri çıkarılabilir mi?

Eğer implantın etrafı kemikle tam olarak dolmadıysa, fakat implant oynamıyorsa, özel bir alet yardımıyla kolaylıkla çıkarılabilir. İmplantlar çıkarıldıktan sonra yerleri bir diş çekiminden sonraki yaranın iyileşmesi gibi kapanmaktadır.

İmplant çene kemiğine zarar verir mi?

Taklit implantlar, zamanla kemik erimesi ve enfeksiyona yol açabilirler. İmplant, doğru uygulandığında herhangi bir zararı olmayan tedavilerden olduğu için implant uygulamasını profesyonel bir ekibe yaptırmak gerekir.