657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 68 B maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 68 B maddesi nedir?
  2. 657 SK 64 md Kademe Terfi ne demek?
  3. 68 B torba kadro ne demek?
  4. 657 Sayılı devlet Memurları Kanunu 48 1 A 5 nedir?
  5. Bu yıl hangi memurlar 64 maddeye göre ek kademe alacak?
  6. 68 b maddesi kaldırıldı mı?
  7. 68 B hizmet ne demek?
  8. 657 48 A 5 maddesi nedir?
  9. Devlet memurlarının grev hakkı var mı?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 68 B maddesi nedir?

657 sayılı Kanunun 68/B maddesi ise normal terfi sistemi yanında 1 ila 4. dereceli kadrolara atanmak için istisnai bir yükselme yöntemi getirmiştir. ... Madde hükmünde, "Bu bent hükümlerine göre atananlar atandıkları kadronun aylık (Ek gösterge dahil) ve diğer haklarından yararlanırlar.

657 SK 64 md Kademe Terfi ne demek?

MADDE 64- Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir. ... Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.

68 B torba kadro ne demek?

Öncelikle torba kadroda denilen 68/B nedir, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 68 inci maddesinin B bendinde; "B)Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, ...

657 Sayılı devlet Memurları Kanunu 48 1 A 5 nedir?

Bu değişiklikle 657 sayılı Kanun'un 48/A-5 bendi; "Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı ...

Bu yıl hangi memurlar 64 maddeye göre ek kademe alacak?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Kademe ve kademe ilerlemesi" başlıklı 64 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında, "Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır."

68 b maddesi kaldırıldı mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 68'inci maddesinin (B) bendine göre yapılacak atamalar sadece yönetici kadroları (şef dahil) ile sınırlı tutulacak, yönetici kadroları dışındaki kadrolara anılan bent çerçevesinde atama yapılmayacak.

68 B hizmet ne demek?

Üst düzey kadrolara atamada, bir memurun için aranacak hizmet süresi şartı, 657'nin 68/B bendinde düzenlenmiştir. ... Bu hizmet sürelerinin hesabına ilişkin olarak madde metninde şu hüküm yer almaktadır: "Dört yıldan az süreli yükseköğrenim görenler için bu sürelere iki yıl ilave edilir.

657 48 A 5 maddesi nedir?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.

Devlet memurlarının grev hakkı var mı?

Bu sözleşmelerin hükümleri 6 sayılı yasalardan üstündür. ILO sözleşmeleri ve denetim organları kararlarına göre memurların grev ve toplu eylem hakkı vardır. Grev hakkının işçi veya memur olmakla bir ilişkisi yoktur.