Daha iyi basketbol oynamak için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Daha iyi basketbol oynamak için ne yapmalıyım?
  2. Basketbol nedir ne değildir?
  3. Basket şutu nasıl atılır?
  4. Basketbol Nasıl bir alanda oynanır?
  5. Basket atarken top nasıl tutulur?
  6. Sokak Basketbolu Oyunu Nasıl Oynanır?
  7. Basketbol 21 nasıl oynanır?

Daha iyi basketbol oynamak için ne yapmalıyım?

Aşağıdaki dokuz tavsiye ile daha iyi basketbol oynamak mümkün olabilir.
  1. 1- ANTRENMAN SİZİ MÜKEMMEL YAPAR. ...
  2. 2- KALİTELİ TEKRARLAR. ...
  3. 3- KÜÇÜK ŞEYLERE ODAKLANIN. ...
  4. 4- DİSİPLİN. ...
  5. 5- RAHATINIZI BOZUN. ...
  6. 6- KENDİ ZORLUK SEVİYENİZİ OLUŞTURUN. ...
  7. 7- ASLA DAHA AZIYLA YETİNMEYİN. ...
  8. 8- KENDİNİZİ KANDIRMAYIN.
Daha fazla öğe...

Basketbol nedir ne değildir?

Takım halinde oynanan bir spor olan basketbol, eğlence amaçlı bireysel olarak da oynanabilmektedir. Topla ve elle oynanan basketbolda, beşer kişilik takımlar oluşturulmaktadır. 3,05 metre yükseklikteki potaya topu sokmak, basketbolun amacıdır.

Basket şutu nasıl atılır?

Şut atan elin baskın elindir; o, yazdığın ve top sürerken en rahat hissettiğin eldir. Şut atan dirseğini kalçana sıkıca tuttur ve topu basketbol topunun altındaki parmak uçlarında dengeli tut. Topu çenene kadar kaldır ve dizlerini bükerek çömel.

Basketbol Nasıl bir alanda oynanır?

Basketbol, 28x15 metre ölçülerindeki zemini parke ya da sentetik bir alanda oynanır. Alan, bir orta çixgiyle zeminden ayrılır. Alanın her iki ucunda pota denen şeffaf plastik levhaya tutturulmuş üzerinden file sarkan metal çemberler bulunur. Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir.

Basket atarken top nasıl tutulur?

Topu parmak uçlarınla zıplat. Topu düzgün ve güvenli bir şekilde kontrol etmek için avuç içiyle değil parmak uçlarınla top sürmek önemlidir. Yeni başlayan kişiler ilk temaslarında basketbol topunu parmak uçlarıyla kavrayıp itmek yerine onu avuç içiyle tokatlama ya da topa avuç içiyle vurma eğilimindedir.

Sokak Basketbolu Oyunu Nasıl Oynanır?

FIBA tarafından FIBA 3x3 adıyla resmiyet kazandırılan oyun, Basketbol sahasının yarısında ve tek potada oynanır. 5'er dakikalık iki periyottan oluşan oyunda 33 skoruna ulaşan takım maçı kazanır. Eğer 10 dakika sonunda 33'e ulaşan olmazsa daha fazla sayı atan takım maçı kazanır.

Basketbol 21 nasıl oynanır?

2. Zevkli "21" Oyunu: Her isabetli şut atışından sonra oyuncu, bir tanesini kaçırana kadar serbest atış kullanabilir ve bu serbest atışlar 1 puan değerinde olacaktır. Yani örneğin basketbol topunu aldıktan sonra bir isabetli şutun ardından, hiç kaçırmadan 20 tane serbest atışı sayıya çevirebilirseniz oyunu alırsınız.