Kanal tedavisi hangi Dolgu?

İçindekiler:

  1. Kanal tedavisi hangi Dolgu?
  2. Kanal tedavisi diş kurtarır mı?
  3. Ne zaman dişe kanal tedavisi yapılır?
  4. Iltihapli dise kanal tedavisi yapılır mı?
  5. Kanal tedavisi uygulanmış bir dişin ömrü ne kadardır?
  6. Diş hangi durumlarda kanal tedavisi yapılır?
  7. Iltihaplı kanal tedavisi ne kadar sürer?
  8. Kanal tedavisi ne kadar sürede iyileşir?

Kanal tedavisi hangi Dolgu?

Kanal tedavisi yapılan dişlerin restorasyonu sağlıklı kalan diş yapısına göre kompozit, onley ve porselen kaplama ile yapılabilir. Hasta için kanal tedavisinin basit bir dolgudan tek farkı daha uzun süreli bir işlem olmasıdır.

Kanal tedavisi diş kurtarır mı?

Çürük veya travma gibi nedenlerle dişin iç kısmında bulunan sinirinin (pulpa) iyileşemeyecek düzeyde zarar gördüğü ya da öldüğü durumlarda uygulanan kanal tedavisi ile dişlerinizi kurtarabilirsiniz.

Ne zaman dişe kanal tedavisi yapılır?

Pulpanın canlılığını kaybettiğinin belirlenmesi. Çapraşık dişlerin protetik restorasyonunda, kanal tedavisi yapılması gerekebilir. 20 yaş dişi çekimi veya çene kemiği içindeki büyük kistlerin çıkartılması sırasında da, komşu dişlere kanal tedavisi yapılması gerekebilir.

Iltihapli dise kanal tedavisi yapılır mı?

Bunun nedeni ise dişi ağızda tutmak için gerçekleştirilen bir tedavi olmasıdır. Kanal tedavisinin iltihaba yönelik bir işlem olmaması nedeniyle diş hekimleri apseli dişe rahatlıkla kanal tedavisi uygulayabilmektedir.

Kanal tedavisi uygulanmış bir dişin ömrü ne kadardır?

Kanal tedavisi uygulanmış dişler; uzun yıllar ağızda kalarak, çiğneme fonksiyonunun devamlılığına ve estetiksel anlamda güzel bir görünümün elde edilmesine olanak sağlamaktadır. İyi bir kanal tedavisi yapılan diş, doğru ağız-diş bakımı ile bir ömür boyu kullanılabilir.

Diş hangi durumlarda kanal tedavisi yapılır?

Kanal tedavisini gerektiren durumların başında derin çürükler ve diş kemiğinde oluşan çatlaklar yer alır. Dişin iyileşemeyecek kadar zarar gördüğü durumlarda pulpa kısmının çıkarılarak dişin korunması sağlanır. Dolayısıyla, kanal tedavisinin en büyük avantajı ölü dişi kurtarmak ve dişin kemik yapısını kaybetmemektir.

Iltihaplı kanal tedavisi ne kadar sürer?

Kanal tedavisi, dişin enfeksiyon durumuna göre bir haftaya kadar uzayabilir. Ortalama bir kanal tedavisi yaklaşık olarak 30 ila 90 dakika arasında sürebilir. Bazı vakalarda örneğin, bir enfeksiyon varsa, diş hekimi dişi temizlemek için içeri ilaç koyacağı için dişi kapatmadan önce bir hafta beklenir.

Kanal tedavisi ne kadar sürede iyileşir?

Tedavi gören dişin üzerine bastırıldığında meydana gelen ağrı, iyileşme sürecinde git gide azalacak ve belirli bir süre sonra tamamıyla ortadan kaybolacaktır. Bu süreç ortalama olarak 2 ila 3 hafta arasında sürebilir.