Antibakteriyel solüsyon ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Antibakteriyel solüsyon ne işe yarar?
  2. Farmisol antiseptik solüsyon ne işe yarar?
  3. Steril solüsyon nedir?
  4. Batıkon ne işe yarar?
  5. Farmisol dezenfektan nedir?
  6. Caresol solüsyon ne işe yarar?
  7. Dezenfektan solüsyon nedir?
  8. Ameliyathane malzemelerinin sterilizasyonu nasıl yapılır?
  9. Farmisol dezenfektan nasıl kullanılır?
  10. Farmisol içinde ne var?
  11. Solüsyon ilaç ne işe yarar?
  12. Antiseptik ile dezenfektan arasındaki fark nedir?

Antibakteriyel solüsyon ne işe yarar?

Antiseptik solüsyon, vücutta oluşan yaralı kısmın mikrop kapmasını engellemek ve arındırmak amacı ile kullanılan sıvı maddelerdir. Antiseptik solüsyonlar, yaraların mikroplardan arındırılarak temizlenmesini sağlamaktadır.

Farmisol antiseptik solüsyon ne işe yarar?

Alkol ya da iyot içeren Antiseptik solüsyonların, sağlıklı dokuya verdiği zararın aksine, Farmisol; doku iyileşmesinden sorumlu 2 temel hücre olan Fibroblast ve Keratinosit'lerin yara bölgesine göçünü hızlandırarak iyileşme sürecini kısaltır. Kızarıklık, Kaşıntı, Ağrı gibi semptomların azalmasına yardımcı olur.

Steril solüsyon nedir?

Salin ya da salin solüsyonu belli ölçülerde sodyum bikarbonat ve sodyum klorür içeren distile su çözeltileridir. Daha çok eczacılıkta burun içi bakımı ve nemlendirilmesi için kullanılır. Kontakt lens bakımı için de kullanılır.

Batıkon ne işe yarar?

Batikon: Çok geniş bir kullanım alanına sahip olan batikon, en çok tercih edilen antiseptik solüsyondur. Özellikle küçük yaralarda ilkyardım sırasında kullanılır. Bunun yanında jinokolojik müdahalelerde, cerrahi işlemler sırasında cilt ve mukozanın dezenfekte edilmesi için de kullanılır.

Farmisol dezenfektan nedir?

FARMİSOL antiseptik solüsyon, bağışıklık sistemimizin,virüsleri ve mikropları öldürmek için doğal olarak ürettiği "Hipokloröz" içerir. FARMİSOL, alkol içeren ürünlerden farklı olarak , sadece eller için değil, sprey ya da gargara olarak ağız içine, gözler açıkken yüze ve buruna da kullanılabilen bir üründür.

Caresol solüsyon ne işe yarar?

Su kaybını engeller ve aşırı sıcaklık ( ateşlenmede ) zamanlarında ve taşıma sırasında veya taşıma sırasında kuşları destekler. Yardımcı olmak için enerji ve elektrolitler sağlar hastalık, stres ve büyük efor güç kaybı sonrasında kurtarmada.

Dezenfektan solüsyon nedir?

Antiseptik ve dezenfektanlar, hastaneler ve sağlık merkezlerinde topikal olarak ciltte, sert yüzeylerde ve tıbbi ekipmanlarda yaygın olarak kullanılan antimikrobial maddelerdir. Antiseptik ve dezenfektanlar mikroorganizmalara olduğu kadar, insan hücrelerine de toksiktirler.

Ameliyathane malzemelerinin sterilizasyonu nasıl yapılır?

Cerrahi aletler temizlenip bakımı yapıldıktan sonra türlerine göre ayrılarak (mikro aletler, kaba aletler) tel sepetlere düzgünce dizilir ve konteynırlara konulur. Konteynırların kapak bölümlerinde bulunan bakteri filtreleri kontrol edilir ve kapağı kapatılarak sterilizasyona hazır hale getirilir.

Farmisol dezenfektan nasıl kullanılır?

FARMİSOL, alkol içeren ürünlerden farklı olarak , sadece eller için değil, sprey ya da gargara olarak ağız içine, gözler açıkken yüze ve buruna da kullanılabilen bir üründür.

Farmisol içinde ne var?

  • Farmisol'ün temel bileşeni Hipokloröz'dür (HOCL)
  • Full spektrum: Antibakteriyel, Antiviral, Antifungal, Antiparaziter, Sporisit. NEDEN FARMİSOL?
  • Antihistaminik, Antipruritik ve Antienflamatuar etki.
  • Nötr pH.
  • Kalıntı bırakmaz.

Solüsyon ilaç ne işe yarar?

Solüsyonlar temizleyici, kurutucu, iyileştirici, nemlendirici, kapatıcı, giderici olarak da kullanılır. Antiseptik solüsyon mikrop kırıcı olarak en çok kullanılan kimyasal sıvı maddelerinden biridir.

Antiseptik ile dezenfektan arasındaki fark nedir?

Antiseptikler sadece canlı dokulara uygulanabilirken, dezenfektanlar cansız dokulara da uygulanabilmektedir. İyi bir antiseptik deri ve dokuyu tahribata uğratmadan mikroorganizmaların üremesini önler. Yani dezenfektan canlı dokuları da öldürdüğü için canlılarda kullanımı söz konusu değildir.