Plaka sorgulama araç nerede?

İçindekiler:

  1. Plaka sorgulama araç nerede?
  2. Araç sahiplik belgesi nereden alınır?
  3. Plakadan sorgulama nasıl yapılır?
  4. Plaka borcu nasıl öğrenilir?
  5. Araç sahiplik belgesi ne demek?

Plaka sorgulama araç nerede?

Plaka bilgi sorgulama işlemi için birkaç farklı yöntem mevcuttur. SMS ile plaka bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bunun için DETAY boşluk plaka numarasını yazıp 5664'e kısa mesaj göndermeniz yeterlidir.

Araç sahiplik belgesi nereden alınır?

Araç Tescil Belgesi Nereden Alınır? Trafik alanıyla ilgili olan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkili kurumları veya doğrudan müdürlük araç tescil belgesini verir.

Plakadan sorgulama nasıl yapılır?

Plaka sorgulatma yapmak için araştırdığınız aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS hizmet bedeli ödemek suretiyle 5664'e göndermeniz yeterli. Bu sayede aracın plakası değişmiş olsa bile, eski hasar bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Plaka borcu nasıl öğrenilir?

Plakadan araç borç sorgulama. GİB'de plakadan ceza sorgulama SMS yoluyla yapılıyor. Sorgulama yapan kullanıcıların telefonlarının mesaj bölümüne TPC PLAKANO TESCILTARIHI TCKNO(VKNO) yazıp 1189'a göndermeleri gerekiyor.

Araç sahiplik belgesi ne demek?

Araç tescil belgesi, hem sürücünün hem de aracın bilgilerini içeren ve yetkili kurumlar tarafından verilebilen belge türüdür. İsminden anlaşılabildiği gibi aracın resmiyet kazanmasının belgesi olarak kabul edilir.