Arabanın üzerinde haciz var mı nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Arabanın üzerinde haciz var mı nasıl öğrenilir?
  2. Haciz nereden sorgulanır?
  3. Satin alacağım arabada haciz var mi?
  4. Aracımda haciz var ne yapmam gerekir?
  5. Icra ve haciz islemlerini nereden öğrenirim?
  6. Arabanın borcu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  7. Hacizli araç muayeneden geçer mi?

Arabanın üzerinde haciz var mı nasıl öğrenilir?

E-Devlet uygulamasına T.C. ve şifrenizle giriş yapınız. Ardından Gelir İdaresi Başkanlığı bağlı hizmetler bölümünden "Araçlara Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Araç)" sayfasına ulaşınız. Burada sorgulama yaptıktan soran araçla ilgili e-haciz işlemleri görüntülenir.

Haciz nereden sorgulanır?

E-haciz işlemlerinin sorgulanması e-Devlet veya İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapabilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden sorgulama yapabilmek için öncelikle vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. e-Devlet ile sorgulama yapmak için ise T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz gerekmektedir.

Satin alacağım arabada haciz var mi?

e-Devlet üzerinden haciz sorgulama işlemi yaptığınız gibi, kişisel cep telefonunuzdan da sorgulama yapabilirsiniz. DETAY yazıp boşluk bırakıp plakayı girerek 5664'e SMS atmanız yeterlidir.

Aracımda haciz var ne yapmam gerekir?

Borcunuzu kabul ediyorsanız, takibin gerçekleştiği icra dairesine ya da bulunduğunuz yerdeki en yakın icra dairesine giderek; talep edilen miktarı faizi ve vekalet ücreti ile ödediğiniz takdirde araba üzerindeki haciz kalkacaktır.

Icra ve haciz islemlerini nereden öğrenirim?

İcra dosyaları, ilgili icra müdürlüklerinin sisteminde kayıtlı olduğu için e-Devlet kapısı ve UYAP sistemi üzerinden sorgulama mümkündür.

Arabanın borcu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Plakanıza ya da şahsa yazılan trafik cezalarını öğrenmek için de araç borç sorgulama işlemini internetten yapabilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresinden “Emniyet Genel Müdürlüğü / Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” bölümüne girerek plakanıza yazılan cezaları sorgulayabilirsiniz.

Hacizli araç muayeneden geçer mi?

Hacizli Araç Muayeneden Geçer mi? Hacizli araçlar üzerinde vize işlemi yapılamadığından, muayene işlemi de yapılamaz.