Karıncaincitmez nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Karıncaincitmez nedir TDK?
  2. Karincaincitmez neden birleşik yazilir?
  3. Karınca yemez nasıl yazılır?
  4. Değer bilir bitişik mi yazılır ayrı mı?
  5. Değer bilir nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?
  6. Güleryüzlü ayrı mı yazılır bitişik mi?

Karıncaincitmez nedir TDK?

'Karınca' ve incitmez' kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan ve merhameti çok, iyi yürekli, nazik kimseler için kullanılan bir sıfat olan kelimenin doğru yazılışı, 'karıncaincitmez' şeklindedir. 'Karınca incitmez' olarak ayrı kullanımı ise yanlıştır.

Karincaincitmez neden birleşik yazilir?

Merhameti çok, nazik, iyi yürekli kimseler için kullanılan karıncaincitmez kelimesinin bitişik mi yazılır sorusunu yanıtladıktan sonra, bu kelimenin neden bitişik yazıldığının açıklamasını şöyle yapabiliriz; bu tür kelimeler, tekil anlamlarından farklı olarak bir araya geldiğinde sıfat olarak kullanıldıkları yerlerde ...

Karınca yemez nasıl yazılır?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda karınca yiyen kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Karıncayiyen isimdir. TDK'da kelimenin doğru yazımı "karıncayiyen" şeklinde ayrı yazılır.

Değer bilir bitişik mi yazılır ayrı mı?

DEĞERBİLİR AYRI MI YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre değerbilir sözcüğü ayrı yani değer bilir şeklinde yazıldığında yazım hatası olarak karşınıza çıkacaktır. ... İşte değerbilir sözcüğünün cümle içinde kullanımı… Büyüklerine olan saygılı tutumu kendisini değerbilir biri olarak gösteriyor.

Değer bilir nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?

Sıfat görevini üstlenen değerbilir kelimesi, ayrı yazıldığı taktirde farklı anlamları oluşturmakta ve sıfat görevinden kaybolmaktadır. TDK'ye Göre Değerbilir Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır? TDK, değerbilir kelimesinin yazılışını birleşik olarak belirtmiştir. Değerbilir kelimesi, ayrı olarak yazılmamalıdır.

Güleryüzlü ayrı mı yazılır bitişik mi?

Güler Yüzlü mü?” yoksa “Güleryüzlü mü?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Güleryüzlü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Güler Yüzlü şeklinde olmalıdır.