Bireysel emeklilik iptal nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bireysel emeklilik iptal nasıl yapılır?
  2. Garanti BES ne zaman iptal edilir?
  3. Bireysel emeklilik iptal edilirse ne olur?
  4. Besten Ayrilirsam ne kadar alirim?
  5. Ziraat Emeklilik BES ten nasıl çıkılır?

Bireysel emeklilik iptal nasıl yapılır?

BES iptali için büyük harflerle “ayrılma” yazıp boşluk bırakın, T.C. kimlik numaranızı yazıp 2560'a göndererek BES iptali yapabilirsiniz. BES iptal işlemini çağrı 444 44 00 çağrı numarası ile de gerçekleştirebilirsiniz.

Garanti BES ne zaman iptal edilir?

Çalışanlar, ilk defa ödeme yaptıktan sonraki iş günü itibariyle, başlangıç dönemi olan 2 ay içerisinde Otomatik BES'den ayrılma haklarını kullanabilirler.

Bireysel emeklilik iptal edilirse ne olur?

Sistemden 3 yılda ayrılma durumunda devlet katkısı tutarının tamamı kesilir. Yani herhangi bir katkı payı alınamaz. 3 ile 6 yıl arasında sistemden ayrılma durumunda hesaptaki devlet katkısı tutarının %15' i alınırken %85'i kesilir.

Besten Ayrilirsam ne kadar alirim?

Sistemden 3 yılda ayrılma durumunda devlet katkısı tutarının tamamı kesilir. Yani herhangi bir katkı payı alınamaz. 3 ile 6 yıl arasında sistemden ayrılma durumunda hesaptaki devlet katkısı tutarının %15' i alınırken %85'i kesilir. 6 ile 10 yol aralığında ise alınacak olan devlet katkısı tutarı %35'tir.

Ziraat Emeklilik BES ten nasıl çıkılır?

1. Ziraat Bankası BES İptal Numarası Ziraat Bankası bireysel emeklilik sisteminden ayrılmak için Ziraat Bankası BES iptal iletişim numarasını arayarak Ziraat BES iptal işlemi gerçekleştirmek istediğinizi iletebilirsiniz. Bunun için 0850 202 20 20'yi arayabilir ve iptal talebinizi oluşturabilirsiniz.