Otizmli cerrah var mı?

İçindekiler:

  1. Otizmli cerrah var mı?
  2. Oytun Erbaş otizm Hastası mi?
  3. Ali Vefa otizmli mi?
  4. Mucize doktor hikayesi gerçek mi?
  5. Mucize Doktor Ali ne hastası?
  6. Atipik otizm ne demek?
  7. Türkiyede kaç otistik çocuk var?

Otizmli cerrah var mı?

Türkiye'de daha önce de örnekleri görüldüğü gibi dizilerde otizmden bahsedilmeye başlandı. Mucize Doktor başrolünde yer alan Taner Ölmez'in 20'li yaşlarda otizmli ve savant sendromu olan başarılı bir cerrahı canlandırdığı bir dizi.

Oytun Erbaş otizm Hastası mi?

Otizmli olduğu bilinen Oytun Erbaş Doç Dr. Oytun Erbaş parlak eğitim hayatı ile de biliniyor. Oytun Erbaş Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden dönem ikincisi olarak mezun olmuş ve TUS sınavında 7 defa derece yapmıştır.

Ali Vefa otizmli mi?

Tıp fakültesini birincilikle bitiren ve Otizm Savant sendromlu bir doktor olan Ali Vefa ile tanışmamız, bir süredir ekranlarımıza konuk olan “Mucize Doktor” dizisi ile oldu.

Mucize doktor hikayesi gerçek mi?

Başrolünde Orlando Bloom'un oynadığı 2011 yapımı film pek beğenilmese de, bu orijinal hikayeyi sinemaya da taşımış oldu. Bu hikaye gerçek bir olaya dayanmasa da mucize doktor Ali Vefa'nın durumu gerçek. Tam ismi savant sendromlu otizm olan bu durum, dünyada çok sık olmasa da görülen bir durum.

Mucize Doktor Ali ne hastası?

Başrollerinde Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal ve Reha Özcan gibi isimlerin yer aldığı Mucize Doktor Otizm ve Savant Sendromu bulunan Ali Vefa'nın hayatı etrafında şekilleniyor. Dizinin takipçileri her hafta "Ali Vefa'nın hastalığı nedir" sorusunu gündeme taşıyor.

Atipik otizm ne demek?

Atipik otizm bazı yönleriyle otizme benzeyen ancak Yaygın Gelişimsel Bozukluklar spektrumundaki bozukluklardan birinin altında sınıflandırılamayan bozukluğa verilen addır. Otizmden daha az şiddetlidir. Bazen otizmden oldukça uzak görünebilir.

Türkiyede kaç otistik çocuk var?

Her çeşit toplumda, farklı coğrafyalarda, ırkta ve ailede rastlanmaktadır. Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlardan 5 kat fazladır. Ülkemizde her 59 çocuktan 1'i otizm riski ile dünyaya geliyor. Türkiye'de 0-19 yaş arası otizmli çocuk ve genç sayısı 434.010.