Mititi köfte nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Mititi köfte nasıl yapılır?
  2. Terbiyeli Köfte Yemeği nasıl yapılır?
  3. Çocuk için köfte nasıl yapılır?
  4. Kolay köfte nasıl yapılır?

Mititi köfte nasıl yapılır?

Mitite Köfte Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Kızartmak için kullanacağınız yağın dışında kalan tüm malzemeleri güzelce yoğurun. ...
  2. Yeşil erik büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  3. Çıkardıktan sonra derin bir tavaya yağ koyup kızdırın ve köfteleri güzelce kızartın.

Terbiyeli Köfte Yemeği nasıl yapılır?

Geniş bir tencerede 6 su bardağı suyu bir miktar tuz ilavesi ile birlikte kaynatın. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ve doğradığınız sebzeleri suya ilave edin. Tencerenin altını kısın ve sebzeler yumuşayıncaya dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Ayrı bir kasede yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu çırpın.

Çocuk için köfte nasıl yapılır?

Kıyma, ekmek içi, bıldırcın yumurtası, maydanoz, yoğurma kabına konur. Soğanlar rondodan geçirillir kabımıza alınır. Patates rondodan geçirilir ve iyice suyu sıkılır, yoğurma kabına konur. ( isterseniz patatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyip suyunu sıkabiliriz) tuz ve karabiber ilave edilir ve iyice yoğurulur.

Kolay köfte nasıl yapılır?

Kıymayı derin bir kaba alın ve içerisine soğanı rendeleyin. Üzerine ıslattığınız ekmekleri, yumurtayı, dövülmüş sarımsağı, tuzu, kırmızı biberi, karabiberi, kimyonu, kekiği ve dilerseniz ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak veya oval köfteler hazırlayın.