Basketbol alan ölçüsü nedir?

İçindekiler:

  1. Basketbol alan ölçüsü nedir?
  2. Basketbol Saha ölçüsü nedir en ve boy?
  3. Basketbol iki pota arası kaç metredir?
  4. Basketbol nasıl oynanır kaç kişiyle oynanır kuralları nelerdir?
  5. Basketbol sahası kaç metre olur?
  6. Iki pota arası kaç metredir?
  7. Basketbol oyununun amacı nedir?
  8. Basketbol sahasının uzun ve kısa kenarları kaç metredir?
  9. Serbest atış çizgisi kaç metre?

Basketbol alan ölçüsü nedir?

Alanın boyutları değişiklik göstermekle birlikte, ideal boyutlar 28 m x 15 m'dir. Oyun alanı bir orta çizgiyle ikiye ayrılır. Bu çizginin tam ortasında, orta yuvarlak denen bir daire çizilidir. Basketbol alanının karşılıklı olarak kısa kenar çizgilerinde birer pota bulunur.

Basketbol Saha ölçüsü nedir en ve boy?

Kısaca basketbol sahasının ölçüleri: Oyun sahası, düz, sert ve engelsiz bir yüzeye sahip olmalıdır. Sahaların boyutları yerel organizasyonlarda değiştirilebilir. Standart ölçüler 28 metre uzunluk ve 15 metre genişliktir. Saha, boy � en oranının sabit kalması koşuluyla, 26m x 14m boyutlarda olabilir.

Basketbol iki pota arası kaç metredir?

Basketbol potası çemberinin çapı 45 cm ve çemberin saha içine girintisi 1,20 metredir. Yerden yüksekliği 10 feet yani yaklaşık 3,05 metredir, NBA'da da bu yükseklik aynıdır.

Basketbol nasıl oynanır kaç kişiyle oynanır kuralları nelerdir?

Basketbol, beşer kişilik iki takım tarafından elle oynanıyor. Basketbol topunu pota adı verilen ve 3,05 yükseklikte bulunan çemberlerden geçirme esasına dayanan oyunda belirlenen süre içerisinde rakibinden daha fazla sayı atan takım kazanıyor.

Basketbol sahası kaç metre olur?

Oyun alanı ölçüleri NBA'de 94 feet (28,65m) uzun kenar ve 50 feet (15,24m) kısa kenar olarak belirlenmiştir. Avrupa basketbolunda ve uluslararası basketbolda üçlük çizgisi karşıdan 6,75m ve köşelerden ise 6,6m uzaklıkta olacak şekilde.

Iki pota arası kaç metredir?

Oyun alanı, takıma oyuncuların oturma alanı ve oturan görevlilere kadar bütün engellerden 2 m uzak olmalıdır ki oyuncuların rahat hareketi sağlanmalıdır. Pota, kenar çizgisinden 1,2 metre içeridedir ve 1,8 m x 1,2 m buyutundadır.

Basketbol oyununun amacı nedir?

Takım halinde oynanan bir spor olan basketbol, eğlence amaçlı bireysel olarak da oynanabilmektedir. Topla ve elle oynanan basketbolda, beşer kişilik takımlar oluşturulmaktadır. 3,05 metre yükseklikteki potaya topu sokmak, basketbolun amacıdır.

Basketbol sahasının uzun ve kısa kenarları kaç metredir?

Oyun alanı ölçüleri NBA'de 94 feet (28,65m) uzun kenar ve 50 feet (15,24m) kısa kenar olarak belirlenmiştir. Avrupa basketbolunda ve uluslararası basketbolda üçlük çizgisi karşıdan 6,75m ve köşelerden ise 6,6m uzaklıkta olacak şekilde.

Serbest atış çizgisi kaç metre?

Basketbol sahalarında serbest atış çizgisi, sahanın kısa kenar çizgisinin orta noktasından 5,8 metre uzaklıkta konumlanır. Serbest atış çizgisinden sahanın dip çizgisine kadar çizilen alanın eni 2,45 metredir. Serbest atış dairelerinin çapı, çizgi içinden ölçüldüğünde 1,80 metre olacak şekilde belirlenir.