Slayt sıralaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Slayt sıralaması nasıl yapılır?
  2. Slayt hazırlarken dikkat edilecek noktalar nelerdir?
  3. Bir sunum kaç slayt olmalı?
  4. Slayt renkleri nasıl olmalı?
  5. Sunum yaparken hangi renkler beraber kullanılmamalıdır?
  6. Bir slayt kaç sayfa olmalı?
  7. 10 dakikalık sunum kaç slayt?
  8. Sunumun en can alıcı noktası nedir?

Slayt sıralaması nasıl yapılır?

Bilgisayarınızda Google Slaytlar'da bir sunuyu açın. Solda, sırasını değiştirmek istediğiniz slaytı tıklayın. Birden çok slaytın sırasını değiştirmek istiyorsanız ÜstKrktr tuşunu basılı tutarak ilgili slaytları tıklayın.

Slayt hazırlarken dikkat edilecek noktalar nelerdir?

Bir slaytta ortalama 6-7 satır arasında yazı olmalı (ne boş gözüksün ne çok dolu) Bir slaytta birden çok uyarıcı kullanmaktan çekinin. Slaytın içeriği ile uyumlu bir başlık kullanın. Slaytın zemini açık, yazıları koyu veya tam tersi olmalı. Kolay okunmayan görsel malzeme kullanılmamalı.

Bir sunum kaç slayt olmalı?

9. POWERPOİNT SUNUM İLKELERİ Slayt sayısı sunum süresine göre ayarlanmalıdır. Örneğin; kırk beş dakikalık bir sunum için en az 15, en çok 30 slayt uygun olacaktır. 10.

Slayt renkleri nasıl olmalı?

Slaytta bilgi ve mesajları ileten metinlerin yazımında siyah (RGB 0,0,0) ve/veya lacivert (RGB 0,32,96), bordo (RGB 192,0, 0) renkleri kullanılmalıdır.

Sunum yaparken hangi renkler beraber kullanılmamalıdır?

Kırmızı ve yeşil bir arada kullanılmamalıdır. (Renk Körleri) Kırmızı, iş hayatında başarısızlığı, finans sektöründe kaybı temsil eder. Her zaman bir uyarı olarak algılanır.

Bir slayt kaç sayfa olmalı?

40 dakika için formülümüze göre 40-45 sayfa slayt genel olarak sizi kurtaracaktır. Dil hatalarını gidermek veya yazıyı geliştirmek adına pull request yapabilirsiniz.

10 dakikalık sunum kaç slayt?

Bir PowerPoint sunumu 10 slayttan oluşmalı, 20 dakikadan fazla sürmemeli ve 30 puntodan küçük font içermemelidir. 10 Slayt: On ideal bir rakamdır çünkü normal bir kişinin ondan fazla kavramı aklında tutması zor olmaktadır.

Sunumun en can alıcı noktası nedir?

4) Sunumun en can alıcı noktası slâyt detaylarıdır. Dinleyici sözel olarak her şeyi duya bilir lakin slâyttakileri okumakta zorluk çekerse veya okuyamazsa dinledikleri her şeyi bir süre sonra unutur.