Temel anlam nedir 5 sınıf?

İçindekiler:

  1. Temel anlam nedir 5 sınıf?
  2. Sözlükteki ilk anlamı nedir?
  3. Temel anlam ne demek?
  4. Doktor terim anlamlı sözcük mü?
  5. Ekvator terim midir?
  6. Ekvator hangi terim?
  7. Ekvator çizgisi hangi ülke?

Temel anlam nedir 5 sınıf?

Bir sözcüğün taşıdığı ilk ve genel anlama gerçek anlam denir. ... Sözcüğün gerçek anlamı, herkesçe bilinen, akla ilk gelen yaygın anlamıdır. Buna “temel anlam” da denir. Meselâ, “ağız” dendiğinde akla ilk gelen, organ adıdır.

Sözlükteki ilk anlamı nedir?

Kelimelerin taşıdıkları ilk ve genel anlama gerçek anlam denir. Kelimelerin sözlükteki ilk anlamıdır. Kelimenin gerçek anlamı, herkesçe bilinen yaygın anlamıdır. Buna "temel anlam" da denir.

Temel anlam ne demek?

Bir sözcüğün anlattığı ilk ve asıl kavrama temel anlam denir. Temel anlam o dili konuşan herkesçe bilinen ve en yaygın olan anlamdır. Örneğin, ayak sözcüğünün temel anlamı canlıların yürümesini sağlayan organdır. "çocuğun ayağı ezilmiş cümlesinde" ayak sözcüğü temel anlamıyla kullanılmıştır.

Doktor terim anlamlı sözcük mü?

Cevap; 》Doktor, tıp/sağlık alanındaki bir kavramdır. Yani doktor tıp konusundaki terim anlamlı bir sözcüktür.

Ekvator terim midir?

4 yıl önce Bir bilim, sanat ya da meslek dalıyla ilgili bir kavramı karşılayan kelimelere terim denir. Terimlerin anlamları dar ve sınırlıdır. Örnek: "Ekvator" kelimesi tek bir anlama gelir ve tek bir nesneyi karşılar.

Ekvator hangi terim?

Ekvator, kuzey ve güney yarımküreleri birbirinden ayıran hayalî dairesel hattır. Kuzey ve Güney kutup noktalarına eşit uzaklıkta olan noktaların birleştirilmesiyle elde edilen çizgidir. Ekvator'un enlemi tanım gereği 0° dir. Yerküre'nin ekvator uzunluğu 40.

Ekvator çizgisi hangi ülke?

Ekvator çizgisinde yer çekiminin az olması nedeniyle ağırlıklar yüzde 3 daha az gösteriyor. Ekvator, Afrikada Uganda, Gabon, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Somali ve Kenya sınırlarından geçiyor. Asya kıtasında ise Maldivler ve Endonezya, Amerika kıtasında da Kolombia, Ekvador ve Brezilya'dan geçiyor.