CC ve BCC nedir ne amaçla kullanılır?

İçindekiler:

  1. CC ve BCC nedir ne amaçla kullanılır?
  2. BCC hangi amaçla kullanilir?
  3. BCC mail nasıl anlaşılır?
  4. CC etmek nedir?
  5. CC nasıl koyulur?
  6. BCC nedir tema?
  7. BCC Blind Carbon Copy Field nedir?
  8. Cc ve ml nedir?
  9. Discord cc ne demek?
  10. BCC cilt Kanseri Nedir?
  11. Aynı anda en fazla kaç kişiye mail gönderilir?
  12. E-posta gönderirken gönderilen kişinin diğer eposta adreslerini görmemesi için adreslerinin yazıldığı boşluğa ne denir?

CC ve BCC nedir ne amaçla kullanılır?

Bir e-posta'daki CC alanı Carbon Copy anlamına gelirken, BCC alanı Blind Carbon Copy anlamına gelir. ... CC gibi, BCC de e-posta'nın bir karbon kopyasını birine göndermek için kullanılır.

BCC hangi amaçla kullanilir?

BCC (Blind Carbon Copy): Bu alana yazdığınız mailler gönderilen mailin gizli bir kopyasını alır. Gönderdiğiniz maili olduğu gibi görürler, fakat “CC” ve “To” kısmındaki kişiler bu mail adreslerini göremez, bu yüzden gizli alıcı olarak bilinirler.

BCC mail nasıl anlaşılır?

Gizli kopya alıcılarını görüntüleme
  1. Gönderilmiş Öğeler klasöründe, gönderdiğiniz iletiyi açın.
  2. Okuma Bölmesi'nde, iletinin üst bilgi bölümünü görüntüleyin. İpuçları: + simgesi daha fazla alıcı olduğunu gösterir. Örneğin ekran görüntüsündeki +11, Gizli (bcc) kutusunda 11 alıcı daha olduğuna işaret eder.

CC etmek nedir?

Maillerde kullanılan CC'nin açılımı Carbon Copy'dir ve Türkçe'ya karbon kopyası olarak çevrilebilir. Mail atarken bir kişiyi CC'ye koymak iş hayatında en çok kullanılan tabirlerden biridir. Mailde CC'ye konulan kişi genellikle o işten sorumlu kişiler olur.

CC nasıl koyulur?

Mailde CC'lemek mailin aynısını bu bölüme eklenen kişiye de iletmek anlamına gelir. Birine mail atarken başka bir kişiyi CC bölümüne eklemek onu CC'lemek anlamına gelir. Örneğin bir müşteriye iletilen proje teklifi e-posta üzerinden gönderilirse müdür ya da yönetici CC'ye eklenir.

BCC nedir tema?

Oysa BCC alanına yazılan mail adresleri, alıcı tarafından görüntülenemeyecektir. Bu nedenle BCC kısmı daha çok bir mail'i çoklu kişilere göndermek isteyip mail adreslerini diğer alıcılarla paylaşmak istenilmemesi durumunda tercih edilmektedir.

BCC Blind Carbon Copy Field nedir?

BCC (Blind carbon copy) bir gönderenin, diğer alıcılardan bcc: alanına girilen kişiyi gizlemesine olanak tanır. Bu kavram aslen yazışmalarda da bulunuyor ve şimdi de e-posta için geçerlidir.

Cc ve ml nedir?

Mektup, not veya E-posta gibi verilerin aynısının bir kopyasını göndermeye denir. Cc Nedir TDK: Müzik olarak anlam taşıyan cc, keman müzik aletinin göğüs ve sırt kısmının iki yanında ki c harfi şeklindeki oyuklar anlamına gelir. 1 santimetre küp = 1 cm 3 litre = 1 cc = 1 ml = 0.001.

Discord cc ne demek?

Mailde CC'lemek mailin aynısını bu bölüme eklenen kişiye de iletmek anlamına gelir. Birine mail atarken başka bir kişiyi CC bölümüne eklemek onu CC'lemek anlamına gelir.

BCC cilt Kanseri Nedir?

Bazal Hücreli Karsinom (B.C.C.): En sık karşılaştığımız cilt kanseri türüdür. Sık olarak, iyileşmeyen yada habire tekrarlayan yaralar şeklinde gözükür. En çok baş boyun bölgesinde güneşe direk maruz kalan burun, kulak, alın, elmacık kemikleri yada saçsız deri gibi çıkıntılı alanlarda görülür.

Aynı anda en fazla kaç kişiye mail gönderilir?

Gmail üzerinden yaptığınız mail gönderimleri, kullandığınız mail adresinin güvenilirliğine bağlı olarak günde 30-50 kişiye mail gönderimi ile sınırlandırılır.

E-posta gönderirken gönderilen kişinin diğer eposta adreslerini görmemesi için adreslerinin yazıldığı boşluğa ne denir?

BCC işte tam da burada devreye giriyor. Eğer maili gönderdiğiniz kişilerin, gönderdiğiniz diğer e-posta adreslerini görmesini istemiyorsanız, göndereceğiniz e-posta adreslerini BCC kısmına girmeniz gerekiyor.