Trendyol sahibi kime satıldı?

İçindekiler:

  1. Trendyol sahibi kime satıldı?
  2. Trendyol kac tl'ye satildi?
  3. Trendyol Alibabaya kaç paraya satıldı?
  4. Trendyol sahibi Çin mi?
  5. Tren yol kimin?

Trendyol sahibi kime satıldı?

Dünyanın lider e-ticaret gruplarından Alibaba Group, 2018'de Trendyol'a ortak oldu. Alibaba yatırımı ile Türkiye'den çıkan ilk unicorn olduğu yorumları yapıldı.Alibaba 728 milyon dolar yatırım yapmıştır. Günümüzde Trendyol'un ana hissedarı Alibaba'dır.

Trendyol kac tl'ye satildi?

Alibaba, Trendyol'u alırken, DSM adlı şirket ile masaya oturmuştu. SEC'e açıklamada bulunan Alibaba, DSM yani Trendyol için 728 milyon dolar yani 3.6 milyar lira ödediğini ifade etti. Açıklamada DSM'nin çoğunluk hissesinin bu fiyata alındığı ifade edildi.

Trendyol Alibabaya kaç paraya satıldı?

Alibaba, Trendyol'a 350 milyon dolar yatırım yaptı.Trendyol'un kontrolünü 2018 yılında devralan Alibaba, bu işlemle hissesini yüzde 86,5'e çıkarmış oldu. Alibaba Trendyol'a yaptığı yeni yatırımla payını yükseltirken, Trendyol'un değerlemesi de 11 milyar dolara ulaştı.

Trendyol sahibi Çin mi?

Çinli Alibaba Trendyol'un yüzde 75'ini 728 milyon dolara satın aldı.

Tren yol kimin?

1. Trendyol'un kurucusu Türk iş kadını Demet Mutlu'dur. Demet Mutlu 22 Ağustos 1971 yılında New York'ta dünyaya gelmiştir. 2. Mutlu, üniversiteden sonra master eğitimine başlamış, bir iş kurma hayaliyle çıktığı yolda 300 bin TL sermaye ile evinin salonunda Trendyol'u kurmuştur.