E-arşiv fatura mükellefi kimlerdir?

İçindekiler:

  1. E-arşiv fatura mükellefi kimlerdir?
  2. E-arşiv mi e-fatura mükellefi mi?
  3. E-arşiv mükellefi e-fatura mükellefi olmak zorunda mı?
  4. E-Fatura kullanıcısına e-Arşiv faturası kesilebilir mi?
  5. Sadece e-Arşiv mükellefi olunabilir mi?
  6. E-Fatura e-Arşiv kimlere zorunlu?
  7. Kimler e-Arşiv Fatura kesmek zorunda 2020?

E-arşiv fatura mükellefi kimlerdir?

E-arşiv fatura mükellefleri, 433 sıra numaralı VUK Genel Tebliği kapsamında belirtilen şartları taşıyan kurumlardır. Bu doğrultuda genel olarak 2015 ve sonraki dönemlerde brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan işletme ve e-ticaret firmalarına e-arşiv fatura zorunluluğu getirilmiştir.

E-arşiv mi e-fatura mükellefi mi?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E-arşiv mükellefi e-fatura mükellefi olmak zorunda mı?

Vergi Usul Kanunu VUK 509 hükümlerine göre, e-Arşiv kullanıcısı olabilmek için e-Fatura kullanıcısı olma zorunluluğu vardır. ... GİB'den e-arşiv izni alan mükellefler, elektronik ortamda oluşturdukları faturayı, elektronik ortamda muhafaza etmektedirler.

E-Fatura kullanıcısına e-Arşiv faturası kesilebilir mi?

e-Fatura yalnızca e-Fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-Fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı olması durumunda kullanılır. ... Hem e-Fatura hem de e-Arşiv kullanıcıları e-Fatura mükellefleri haricindekilere e-Arşiv faturası gönderebilir.

Sadece e-Arşiv mükellefi olunabilir mi?

Kimler zorunlu olarak e-arşiv kullanmalıdır? Mevcut durumda 2021 yılında cirosu 5 milyon TL ve üzeri olan ve e-fatura kullanım zorunluluğu olan firmaların 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-arşiv fatura sistemine de geçiş yapmaları gerekir.

E-Fatura e-Arşiv kimlere zorunlu?

e-Arşive geçmek zorunlu mudur? ... VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

Kimler e-Arşiv Fatura kesmek zorunda 2020?

e-Arşiv fatura kesmesi zorunlu olan kişiler/firmalar şu şekilde özetlenebilir: 2020 yılı içerisinde yıllık cirosu 5 milyon TL'yi aşanlar, 1 Temmuz 2020 itibariyle e-Arşiv ve e-fatura sistemine geçen ve e-defter uygulaması kullanan firmalar e-Arşiv fatura kesmelidir.